De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung vergroot aandeel in Gorilla Glass maker Corning

Gijs Ettes
23 oktober 2013, 12:18
1 min leestijd
Samsung vergroot aandeel in Gorilla Glass maker Corning
Gorilla Glass

Samsung heeft zich verzekerd van een aandeel in het bedrijf Corning, onder andere verantwoordelijk voor het sterke en krasbestendige Gorilla Glass waar veel moderne smartphones van voorzien zijn. Dat heeft laatstgenoemde bekendgemaakt op de eigen website.

De totale investering van Samsung in het bedrijf bedraagt 1,9 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,37 miljard euro. Daarmee heeft de fabrikant een aandeel van 7,4 procent in Corning en is Samsung verzekerd van tijdige levering van bijvoorbeeld Gorilla Glass.

Lees verder na de advertentie.

Gorilla Glass steeds populairder

Het gaat goed met Corning, het bedrijf dat geavanceerd glas produceert dat wordt gebruikt in diverse gadgets waaronder smartphones en tablets. De fabrikant zag de afgelopen tijd zijn aandelen enorm stijgen, mede dankzij het feit dat steeds meer elektronicabedrijven gebruikmaken van de producten en services van Corning.

Hieronder vallen onder andere het sterke Gorilla Glass en Willow Glass, dat naast een stuk dunner ook nog eens flexibel is. Willow Glass is daardoor ideaal om flexibele schermen te voorzien van een kraswerende laag en meer degelijkheid, zonder dat het scherm dikker wordt.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu