De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Volgende smartwatch van Samsung gebruikt Wear OS’

Erwin Vogelaar
7 juli 2018, 10:36
2 min leestijd
‘Volgende smartwatch van Samsung gebruikt Wear OS’

Mogelijk gebruikt de volgende Samsung-smartwatch Wear OS. Volgens geruchten kan deze Galaxy Watch ook je bloeddruk aflezen.

Lees verder na de advertentie.

Krijgt volgende Samsung-smartwatch Wear OS?

De volgende smartwatch van Samsung wordt mogelijk aangestuurd door Wear OS. Dit stelt Ice Universe, een lekker die vaker kloppende Samsung-nieuwtjes deelt. Voorheen draaiden de horloges op Tizen, het besturingssysteem van Samsung zelf. Het nieuwste horloge van het bedrijf was de Samsung Gear S3, maar voor het volgende horloge wordt gesproken over de naam Galaxy Watch.

Volgens de geruchten moet dit horloge ook je bloeddruk kunnen meten. Hoewel dit onwaarschijnlijk klinkt, is het niet onmogelijk. Er worden horloges op evenementen getoond met een opblaasbare binnenband voor deze functie.

samsung-smarwatch wear os

Wear OS is het besturingssysteem van Google voor smartwatches, dat voorheen bekend stond onder de naam Android Wear. Met deze meer algemene naam benadrukt Google dat het besturingssysteem niet alleen voor Android geschikt is, maar ook voor iPhones.

Tijdens afgelopen Google I/O hoorden we weinig over vernieuwingen in Wear OS en volgens ons heeft Wear OS meer nodig dan een naamsverandering. Wel bleek later dat er smartwatches met Wear OS in de maak zijn, met een nieuwe Qualcomm-chip die onder andere voor kleinere horloges moet zorgen.

En de nieuwe Samsung-smartphones dan?

Een nieuwe smartwatch van Samsung hoort uiteraard bij de nieuwe smartphones die op komst zijn. Eerst is de Samsung Galaxy Note 9 aan de beurt. Volgens de nieuwste Note 9-geruchten komen er drie versies van dit toestel uit. Het instapmodel met 6GB werkgeheugen en 128 opslagruimte moet duizend euro kosten. De duurdere versies hebben 256GB en 512GB opslagruimte. Dit toestel wordt op 9 augustus officieel onthuld.

Daarnaast draait de geruchtenmolen rond de Galaxy S10 ook al op volle toeren. Hoewel dit toestel dit jaar niet meer verschijnt, hebben we toch al de 4 meest opvallende Samsung Galaxy S10-geruchten voor je op een rijtje gezet.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu