Snapchat geeft toe: iOS-app krijgt meer liefde dan Android

Rick van der Veer
3 februari 2017, 12:11
2 min leestijd
Snapchat geeft toe: iOS-app krijgt meer liefde dan Android

De Snapchat Android-app werkt niet zo goed als de iOS-versie. Tijdens een aanvraag voor een beursnotering geeft het bedrijf aan dat de focus op ontwikkelgebied vooral op iPhone-gebruikers ligt.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Android-app

In een toelichting op de aanvraag om Snapchat op de beurs te krijgen, biedt het bedrijf perspectief op de risico’s op de lange termijn. Eén van deze hangt samen met de apps van het bedrijf. Volgens Snapchat is er namelijk tijdens de ontwikkeling van de app meer rekening gehouden met iPhone-gebruikers, doordat deze groep in de meerderheid was.

Op termijn kan de verdeling dusdanig verschuiven dat er meer Android-gebruikers bij komen, waardoor het belangrijk is dat de app ook op die telefoons goed werkt. Android heeft wereldwijd een groter marktaandeel dan iOS, maar onder Snapchat-gebruikers zijn relatief gezien meer iPhone-gebruikers dan op globale schaal.

Snapchat Android app

Android-gebruikers kampen al sinds het begin van de populaire fotodienst met een app die niet altijd even lekker werkt. Vooral minder populaire smartphones kampen met vastlopers en andere problemen, omdat Snapchat deze toestellen niet volledig ondersteunt. Ook de kwaliteit van de plaatjes die je schiet is niet altijd even goed, als wat je met de camera-app zelf maakt. Snapchat maakt immers niet optimaal gebruik van de camera. Zo duurde het even voordat alle smartphones gebruik konden maken van filters via de selfiecamera, terwijl veelgebruikte telefoons zoals de Samsung Galaxy S7 wél direct ondersteund werden.

Snapchat in Nederland

Snapchat geeft zelf aan in het document dat het belangrijk is om zich meer te richten op Android. De dienst groeit nog altijd wat gebruikers betreft: Snapchat in Nederland heeft meer dan 2,5 miljoen gebruikers met de app, waarbij de groep oudere gebruikers het meest groeit. Deze groei kan alleen worden doorgezet door meer aandacht in de Android-app te steken.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu