‘Spotify krijgt slaaptimer, integratie met Google Maps en Waze’

Thomas Haenen
3 april 2019, 15:22
2 min leestijd
‘Spotify krijgt slaaptimer, integratie met Google Maps en Waze’

Binnenkort kun je mogelijk met Spotify in slaap vallen. In de broncode van de app zijn verwijzingen gevonden naar een slaaptimer, die waarschijnlijk binnenkort wordt toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Spotify slaaptimer ontdekt in broncode

Met de slaaptimer speelt Spotify muziek af voor een vooraf bepaalde periode, zodat je weg kan dommelen met muziek. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de app automatisch stopt na het nummer dat je op dat moment luistert, na 5 minuten of pas na een uur. Voor gebruikers die in slaap vallen met muziek is dat ideaal: nu blijft de muziek nog de hele nacht doorlopen.

De nieuwe functies zijn ontdekt door Jane Manchun Wong, die haar bevindingen deelde op Twitter. Daarvoor speurde ze de broncode van de Android-versie van Spotify af. Deze functies zijn dus nog niet beschikbaar voor het grote publiek, maar worden enkel intern getest door de muziekdienst.

Wong ontdekte ook een nieuwe ‘Connect With Friends’-optie. Organiseer je een feestje en willen je vrienden ook muziek toevoegen aan de afspeellijst die op je speakers speelt, dan kunnen ze deze optie gebruiken. Als je het ‘Connect’-menu opent op jouw toestel, verschijnt er straks een soort qr-code. Als je vrienden die inscannen, kunnen zij ook nummers aan de playlist toevoegen.

Google Maps-koppeling

De laatste optie is een slimme koppeling met navigatiediensten als Waze en Google Maps. Koppel je Spotify aan één van die apps, dan worden er afspeelknoppen getoond in bijvoorbeeld Google Maps tijdens het navigeren. Ook kan Spotify je automatisch aanbevelen om een navigatie-app te openen zodra je in de auto stapt.

→ Gids: tips voor het veilig gebruik van je smartphone in het verkeer

Als een functie door Spotify wordt getest, kan het nog enkele weken (of zelfs maanden) duren voordat deze voor iedereen beschikbaar is. Soms wordt een optie zelfs nog geschrapt voordat deze de eindstreep haalt, als deze toch niet naar behoren werkt. We moeten dus nog even afwachten.

Lees meer nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu