De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Steve Wozniak: Android wordt het dominante mobiele platform

Redactie
18 november 2010, 13:56
1 min leestijd
Steve Wozniak: Android wordt het dominante mobiele platform

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, vertelt in een interview met De Telegraaf dat Android het dominantste mobiele platform wordt. Hiermee beweert hij overigens niet dat Android het beste platform is. Wozniak ziet Android als de Windows van de mobiele telecomwereld. Populair, maar met niet probleemloos. Wozniak: “De Apple-telefoon heeft heel weinig zwakke punten. (..) Als het om kwaliteit gaat, dan is de iPhone leidend.” Android-telefoons hebben volgens Wozniak “meer mogelijkheden”.

Wozniak gaf vandaag een lezing tijdens het symposium Meet the future, Science & Technology Summit in Den Haag. Dit symposium was de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws, vooral omdat Neil Armstrong aanwezig is als ‘mystery guest’. Hij zette in 1969 als eerste mens voet op de maan.

Lees verder na de advertentie.

Is de uitspraak van Wozniak opvallend? Nee, schrijft Apple-kenner Gonny van der Zwaag op haar persoonlijke blog. “Steve Jobs zal nooit een grapje of een foute opmerking over Apple maken. Wozniak wel. Hij staat voor het echte leven: hij is veel te dik, draagt slobbertruien, jailbreakt zijn iPhone terwijl heel Amerika op tv meekijkt en klaagt dat de batterij van zijn iPhone zó snel leeg is dat hij twee toestellen op zak heeft. En o ja, Android vindt hij wel interessant, dus hij heeft ook gewoon een Nexus One op zak en maakt er geen punt van om daarover te praten.”

Kortom, niets nieuws onder de zon, maar toch is het interessant dat Wozniak opnieuw mededeelt dat Google met Android goed bezig is. Een teken dat het mobiele besturingssysteem van Google groot is en dat concurrenten Android serieus nemen.

Bron: De Telegraaf

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu