De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google verkoopt satelliettak Terra Bella aan startup Planet

Erwin Vogelaar
4 februari 2017, 9:57
2 min leestijd
Google verkoopt satelliettak Terra Bella aan startup Planet

Google heeft zijn satelliettak Terra Bella verkocht aan startup Planet. Google gaat direct een meerjarig contract met het bedrijf aan voor nieuwe satellietbeelden.

Lees verder na de advertentie.

Terra Bella

In de voortdurende poging om het bedrijf te stroomlijnen, heeft Google zijn volledige satelliettak Terra Bella verkocht aan startup Planet. Bij deze overname horen de zeven satellieten die foto’s in hoge resoluties van de aarde kunnen maken. Het is niet duidelijk hoeveel geld met de overname gemoeid is. Google is wel direct een meerjarig contract aangegaan met Planet, want er zijn uiteraard altijd nieuwe satellietbeelden voor Google Earth nodig.

In 2014 heeft Google het satellietbedrijf Skybox Imaging voor 500 miljoen dollar overgenomen. Met de technologie van dit bedrijf heeft Google satellietbeelden voor de verschillende Google-producten gemaakt. Vorig jaar is Skybox Imaging omgedoopt naar Terra Bella. Een deel van de de werknemers van het bedrijf zal een werkplek bij Planet krijgen. De zeven satellieten kunnen zich bij de vloot van al zestig satellieten van Planet voegen.

terra bella

“Toen we dachten aan een bedrijf dat onze passie en kracht voor hoge frequentie satellietbeelden deelt, was Planet een logische keuze”, stelt Jen Fitzpatrick van Google. “Terra Bella heeft de afgelopen twee jaar een hoop bereikt, waaronder het ontwerp en de lancering van vijf extra satellieten. We zijn benieuwd wat de toekomst voor Terra Bella in petto heeft en zien er naar uit om een klant te zijn.”

Terra Bella mede-oprichter John Fenwick voeg daar aan toe: “Vanaf het begin hebben Planet en Terra Bella al een soortgelijke visie gedeeld. Tevens benaderden we ruimtevaarttechnologie op een gelijkgezinde manier.” Fenwick stelt dat hoewel de methode’s en data wel anders zijn, de twee bedrijven elkaar juist daarom goed aanvullen.

Dit verkoop staat los van Project Loon van onderzoekslab X. Hiermee wil Google’s moederbedrijf Alphabet met behulp van ballonnen internet naar afgelegen gebieden brengen.

Lees het laatste nieuws over Google

Via: Reuters
Bron: Planet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's