Videostream: de Chrome-extensie die elke Chromecast-gebruiker moet hebben

Redactie
5 mei 2014, 16:06
1 min leestijd
Videostream: de Chrome-extensie die elke Chromecast-gebruiker moet hebben
Videostream

Videostream is de Chrome-extensie die elke Chromecast-gebruiker moet hebben. Althans, alleen als je geen mediaserver gebruikt en toch graag lokale bestanden van je pc of laptop naar de Chromecast streamt. En dat is handig, want de installatie is gemakkelijk en de extensie is ook nog eens gratis. Videostream speelt de meeste videoformaten tot een maximum van een resolutie van 1080p en ook ondertitels worden ondersteund. Op dit moment speelt de extensie alleen MP4- en MKV-bestanden (en nog niet allemaal, want enkele codecs worden nog niet afgespeeld), maar uit onze test blijkt dat vrijwel alle video’s worden afgespeeld.

Lees verder na de advertentie.

Videostream: ook een app

videostream

“Non-techies, dit is de app voor jullie. Geen ingwikkeld gedoe met mediaservers, maar gewoon direct een video afspelen op de Chromecast”, aldus de makers.

En ergens hebben ze wel gelijk: het installeren van bijvoorbeeld Plex, een populaire mediaserverdienst, kan voor velen toch nog een beetje ingewikkeld zijn. Het is bij dergelijke diensten bijvoorbeeld veelal nodig dat je een bepaalde poort in de router opent.

Daarnaast is er ook een handige Android-app beschikbaar waarmee je de video kunt besturen. De app werkt als een soort afstandsbediening als jij al een video via Videostream hebt ingeladen. Via de app kun je de video pauzeren, vooruit of terugspoelen en het geluid bedienen.

Lees ook

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps.  Check ook 7 handige Chromecast tips waarmee je alles uit de slimme hdmi-stick haalt!

Download

Videostream is hier als Chrome-extensie te downloaden. De Android-app is gratis in Google Play beschikbaar die verbindt met de extensie.

Download: Videostream Chromecast: Remote (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu