De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Voice Match nu in Nederland: zo gebruik je de functie op je Android-telefoon

Wouter Nijsen
15 oktober 2019, 13:51
2 min leestijd
Voice Match nu in Nederland: zo gebruik je de functie op je Android-telefoon

Voice Match, een functie om de Google Assistent op te roepen zonder dat je eerst je smartphone moet ontgrendelen, is weer beschikbaar in Nederland. Google rolt de feature geleidelijk uit naar alle gebruikers met een Android-smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Voice Match keert terug in Nederland

Een woordvoerder van Google Nederland laat aan Androidworld weten dat het bedrijf is begonnen met de uitrol van Voice Match in Nederland. De functie is niet compleet nieuw, want hij bestond al langer om je smartphone te ontgrendelen met je stem. Dit bleek te onveilig te zijn en daarom werd Voice Match geschrapt. Nu is de feature weer terug, al zijn de functionaliteiten beperkter.

Je kunt Voice Match niet meer gebruiken om een smartphone te ontgrendelen met je stem, maar wel om de Google Assistent op te roepen zonder dat je eerst het scherm van je toestel moet activeren. Daarna kun je meteen iets vragen aan de Assistent. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van een berichtje naar iemand, een contact te bellen of afspraken uit je Agenda te bekijken. Hiervoor moet je de optie ‘Persoonlijke resultaten op je vergrendelingsscherm’ activeren.

Zo schakel je Voice Match in op je Android-telefoon

  1. Activeer de Google Assistent op je smartphone door op de homeknop te drukken en eventjes vast te houden, of ‘OK Google’ te zeggen;
  2. Tik op het kompas-icoontje rechtsonder en vervolgens op je profielfoto rechtsboven;
  3. Kies voor ‘Instellingen’ en druk op het tabblad ‘Assistent’;
  4. Veeg naar beneden totdat je ‘Assistent-apparaten’ ziet en kies hier voor ‘Telefoon’;
  5. Zet de opties ‘Toegang via Voice Match’ en ‘Persoonlijke resultaten op je vergrendelingsscherm’ aan.

Heb je dit gedaan, dan kun je Voice Match op je Android-apparaat gebruiken. Zie je de opties niet, dan moet je helaas nog eventjes wachten. Google rolt de feature geleidelijk uit, waardoor hij niet meteen voor iedereen beschikbaar is.

Let op: met Voice Match kun je niet je smartphone ontgrendelen. Als je de Assistent via deze functie hebt geactiveerd, dien je alsnog je vingerafdruk of gezicht te scannen om toegang te krijgen tot je telefoon.

Lees meer over de Google Assistent

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu