Wake-up Call: nieuw capacitief touchscreen in de maak; Skydiving Logbook: app voor fanatieke parachutespringers

Redactie
17 november 2010, 8:59
2 min leestijd
Wake-up Call: nieuw capacitief touchscreen in de maak; Skydiving Logbook: app voor fanatieke parachutespringers
wake-up-call

Er is een nieuw soort capacitief touchscreen gedemonstreerd dat ook werkt met een stylus. Handig als je in de winter wanten aan hebt! Verder: Skydiving Logbook, een handige app voor fanatieke parachutespringers en Android 2.1 is beschikbaar voor LG GT540-gebruikers. Het is vandaag woensdag 17 november 2010, de tijd is 9:00 uur, het wordt een lichtbewolkte herfstdag met een middagtemperatuur van 7 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Capacitief touchscreen met een stylus bedienen? Ja, het kan!

Een voordeel van een capacitief touchscreen is dat het veel gevoeliger is voor aanrakingen dan een resistief scherm. Een nadeel is dat je een capacitief touchscreen met je vinger moet aanraken om acties uit te voeren. Maar niet voor lang meer. In de toekomst komen er capacitieve touchscreens die te bedienen zijn met een stylus. Handschoenen aan? Dan is het geen probleem meer om een liedje te skippen zonder de wanten uit te trekken.

Hieronder een filmpje van de nieuwe techniek, die vanaf 2011 beschikbaar is.

Skydiving Logbook: handige app voor fanatieke parachutespringers

Skydiving Logbook is verschenen in de Android Market. In dit logboek kun je als parachutespringer alles kwijt! Het totaal aantal sprongen, de valtijd, de laatste sprong, maximale hoogte en ga zo maar door. De applicatie is klein en gratis, dus genoeg redenen om deze op je telefoon te zetten!

Android 2.1 beschikbaar voor de GT540-gebruikers

Goed nieuws voor Android-gebruikers met een LG Optimus GT540. LG kondigt vandaag aan dat de update naar Android 2.1 beschikbaar is. Op dit moment draait de GT540 op Android 1.6, dus Eclair is een flinke stap vooruit. De nieuwste versie kun je downloaden via de LG Mobile Support Tool. Op de website van LG staat een uitgebreide instructie. Zorg er wel even voor dat je een back-up maakt van je gegevens!

Android 2.1 brengt een aantal nieuwe mogelijkheden naar de LG GT540. Zo kun je meerdere e-mailaccounts instellen en biedt de webbrowser ondersteuning voor HTML 5. Verder ondersteunt Eclair live wallpapers, Microsoft Exchange en Bleutooth 2.1.

De LG Optimus GT540 heeft een Qualcomm-processor met een kloksnelheid van 600MHz. Het toestel beschikt over een resistief touchscreen met een resolutie van 320 bij 480 pixels. Alle standaardfuncties zoals GPS en Wi-Fi zijn vanzelfsprekend aanwezig.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu