De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Poll: wat voor soort notch heb jij het liefst?

Wouter Nijsen
26 november 2018, 19:22
2 min leestijd
Poll: wat voor soort notch heb jij het liefst?

Het is dé designtrend van 2018: de notch. Vrijwel iedere nieuwe Android-smartphone heeft een inkeping in het scherm, en lang niet iedereen is daar blij mee. Nu zijn er verschillende manieren waarop de notch wordt geïmplementeerd, en daarom vragen we ons af: hoe zie jij de inkeping het liefst?

Doe mee aan onze poll

Fabrikanten willen zoveel mogelijk schermruimte op hun toestellen, maar lopen hiermee tegen een probleem aan. Waar laat je de frontcamera voor selfies, luidspreker om te bellen en de benodigde sensoren. Bij de iPhone X van vorig jaar (daarvoor de Essential Phone) zagen we de oplossing: een inkeping die een ‘hapje’ uit het scherm neemt. Tegenwoordig heeft elke nieuwe Android-telefoon een notch, maar de manier waarop ‘ie wordt geïmplementeerd verschilt nogal.

Zo heb je de ‘normale’ notch van bijvoorbeeld de iPhone en Huawei Mate 20 Pro, die behoorlijk breed is, maar niet zo’n diepe hap neemt als de inkeping van de Google Pixel 3 XL. Daarnaast zijn er fabrikanten die kiezen voor een veel kleinere notch, die vaak de vorm heeft van waterdruppel. Een voorbeeld hiervan is OnePlus met de 6T, waarbij de inkeping veel subtieler is en erg weinig schermruimte inneemt.

Lees ook: de notch loopt uit de hand en dat vinden we maar normaal

Voor de Galaxy S10 heeft Samsung weer iets heel anders op de planning staan: een ‘gaatje’ in het scherm, waar alleen de frontcamera in zit. Dit zogeheten ‘Infinity O’-scherm oogt fraaier en eleganter, omdat het cameragaatje aan de zijkant zit, en je verder alleen maar scherm hebt. Tot slot zijn er heel veel consumenten die helemaal geen notch willen, en liever genoegen nemen met twee dunne schermranden aan de boven-en onderkant. Dit zien we nog bij de Samsung Galaxy S9, Galaxy Note 9 en HTC U12 Plus.

We zijn benieuwd: wat voor notch zie jij het liefst op Android-smartphones, of heb je liever helemaal geen inkeping? Vul de poll hieronder in en laat het weten. Doet de poll het niet, check dan de link hieronder om ‘m alsnog in te vullen.

Zie je de poll niet? Stem dan via deze link.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu