De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Werkt Google aan een eigen NFC-betalingssysteem?

Redactie
5 januari 2011, 16:53
1 min leestijd
Werkt Google aan een eigen NFC-betalingssysteem?
near-field

Google overweegt om zelf een NFC-betalingssysteem te bouwen. Hierdoor is het wellicht in de toekomst mogelijk om een pak melk en een tijdschrift contactloos af te rekenen in de lokale supermarkt. Business Week is benaderd door twee mensen die werken aan de nieuwe service. Het duo beweert dat het betalingssysteem van Google nog dit jaar klaar is.

Android 2.3 (Gingerbread) biedt ondersteuning voor contactloos betalen met je Android-toestel. Over een paar maanden kun je in de supermarkten, in de bedrijfskantine of op school al betalen, zonder een portemonnee op zak. Zo fungeert je telefoon als bankpas! Ontwikkelaars kunnen eigen applicaties ontwikkelen die werken met NFC-apparaten. De enige vereiste is een telefoon met een NFC-chip. De Google Nexus S heeft zo’n chip aan boord. Toch is het wellicht ook mogelijk om een externe chip op de achterkant van je telefoon te plakken.

Lees verder na de advertentie.

Google is niet het enige bedrijf dat bezig is met een eigen NFC-service. Ook eBay’s PayPal komt in 2011 mogelijk met een systeem om contactloos te betalen. Stel, je gaat uit eten met een groep mensen. Aan het eind van de avond betaal jij de rekening voor iedereen. Vervolgens kun je de service van PayPal gebruiken om de rekening te splitsen. Stuur de gesplitste rekening door naar de telefoons van je vrienden, zodat zij via PayPal kunnen betalen.

Ben jij geïnteresseerd in een NFC-betalingssysteem van Google? Laat het ons weten door onder dit bericht een reactie achter te laten!

Via: Business Week

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu