Werkt Google aan een eigen NFC-betalingssysteem?

near-fieldGoogle overweegt om zelf een NFC-betalingssysteem te bouwen. Hierdoor is het wellicht in de toekomst mogelijk om een pak melk en een tijdschrift contactloos af te rekenen in de lokale supermarkt. Business Week is benaderd door twee mensen die werken aan de nieuwe service. Het duo beweert dat het betalingssysteem van Google nog dit jaar klaar is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android 2.3 (Gingerbread) biedt ondersteuning voor contactloos betalen met je Android-toestel. Over een paar maanden kun je in de supermarkten, in de bedrijfskantine of op school al betalen, zonder een portemonnee op zak. Zo fungeert je telefoon als bankpas! Ontwikkelaars kunnen eigen applicaties ontwikkelen die werken met NFC-apparaten. De enige vereiste is een telefoon met een NFC-chip. De Google Nexus S heeft zo’n chip aan boord. Toch is het wellicht ook mogelijk om een externe chip op de achterkant van je telefoon te plakken.

Google is niet het enige bedrijf dat bezig is met een eigen NFC-service. Ook eBay’s PayPal komt in 2011 mogelijk met een systeem om contactloos te betalen. Stel, je gaat uit eten met een groep mensen. Aan het eind van de avond betaal jij de rekening voor iedereen. Vervolgens kun je de service van PayPal gebruiken om de rekening te splitsen. Stuur de gesplitste rekening door naar de telefoons van je vrienden, zodat zij via PayPal kunnen betalen.

Ben jij geïnteresseerd in een NFC-betalingssysteem van Google? Laat het ons weten door onder dit bericht een reactie achter te laten!

Via: Business Week

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.