WhatsApp krijgt ‘vakantiemodus’ om ongestoord op reis te gaan
Lars Paymans

Even tot rust komen op vakantie gaat lastig als WhatsApp je continu lastigvalt met meldingen. Een nieuwe vakantiemodus gaat berichten bewust tegenhouden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit is de nieuwe WhatsApp vakantiemodus

Hoewel de WhatsApp-vakantiemodus nog niet officieel is aangekondigd, werd de functie al ontdekt in een bèta van de app door WABetainfo. De modus werkt als volgt: zodra je hem met een schakelaar aanzet, kun je specifieke berichten en groepsgesprekken verbergen. Deze verdwijnen vervolgens uit je overzicht, en nieuwe meldingen zorgen er niet voor dat het gesprek jouw aandacht trekt.

WhatsApp vakantiemodus

Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijk om een groepsgesprek met collega’s over werkgerelateerde zaken een weekje op stil te zetten als je op vakantie gaat. Samen met de vakantiemodus wordt er ook een Stille Modus ontwikkeld. Deze verbergt het rode cijfertje op het app-icoon als je een melding ontvangt van een gesprek dat je op stil hebt gezet.

Omdat de functies nog getest worden, is het lastig om in te schatten wanneer we er mee aan de slag kunnen. De feature past mooi in de trend die we dit jaar van veel andere techbedrijven zien: het bewuster maken van het smartphonegebruik.

Bewust omgaan met je smartphone

Zo introduceerde Instagram ook een functie om te zien hoeveel je de app gebruikt en registreert Google je smartphone-gebruik met de nieuwe Digital Wellbeing-functie. Dat moet jou als gebruiker bewuster maken van de tijd die je met je smartphone doorbrengt.

De timing voor de komst van al deze functies is geen toeval, want steeds meer mensen (waaronder grote aandeelhouders) beginnen zich zorgen te maken over het effect van smartphones op de ontwikkeling van kinderen.

Meer weten over WhatsApp?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.