Klaar voor de aftrap? Volg het WK Voetbal 2022 met deze 5 Android-apps

Mike Peek
21 november 2022, 16:19
2 min leestijd
Klaar voor de aftrap? Volg het WK Voetbal 2022 met deze 5 Android-apps

Het WK Voetbal is in volle gang! Wil je alles op de voet volgen? Of meedoen aan een poule? Dat kan met deze vijf WK 2022-apps!

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de beste WK 2022-apps

Afgelopen zondag (20 november) is het WK Voetbal 2022 van start gegaan. De openingswedstrijd Qatar – Ecuador eindigde in 0-2 en zometeen is het de beurt aan Oranje. Om 17.00 uur begint de eerste wedstrijd van Nederland tegen Senegal.

Wil je het toernooi nauwgezet volgen, laten zien goed je de uitslagen kunt voorspellen of zelf een digitaal balletje trappen? Dat doe je met deze vijf WK 2022-apps.

1. NOS

De NOS blijft in Nederland de belangrijkste bron voor al het voetbalnieuws. Ook tijdens het WK 2022 kun je in de app terecht voor uitslagen, wedstrijdverslagen, achtergrondverhalen en nog veel meer. Bovendien is het de enige app waarmee je veel wedstrijden live kunt bekijken op je smartphone. Handig als je tijdens die spannende pot nét in de trein zit.

NOS

NOS

Gratis via Google Play

2. Flashscore

Flashscore is een zeer uitgebreide app die van zo’n beetje iedere grote sport de uitslagen en allerlei statistieken bijhoudt. Voetbal hoort daar natuurlijk bij. Je ziet van alle wedstrijden live de tussenstand, waar er gele (of rode!) kaarten zijn gevallen en nog veel meer informatie. Voor het WK 2022 is een aparte pagina in de app gecreëerd, waar je ook het laatste nieuws over dit toernooi kunt lezen.

Flashscore - sportuitslagen

Flashscore

Gratis via Google Play

3. WK Speelschema 2022

Wil je liever een wat simpelere app die helemaal aan het WK 2022 gewijd is? Dan is WK Speelschema 2022 een aanrader. Je ziet in één oogopslag welke wedstrijden er aankomen en op welke zender ze worden uitgezonden.

Als je op een wedstrijd klikt, krijg je ook statistieken onder ogen over bijvoorbeeld vorige krachtmetingen tussen deze twee landen. Als de potten onderweg zijn, check je live hoeveel het staat. Ook de standen in de diverse groepen heb je onder handbereik. Strakker kan niet.

EK Speelschema App 2024

YouCorp

Gratis via Google Play

4. Voetbalpoules WK Pool 2022

Ben jij één van de 17 miljoen bondscoaches die Nederland rijk is? Dan wil je je kennis natuurlijk delen! Er zijn vele mogelijkheden om uitslagen te voorspellen in een poultje. Voetbalpoules is één van de bekendste. Je kunt meedoen aan de poules van anderen, maar er ook zelf eentje beginnen en je vrienden uitnodigen.

Het is vanuit deze app eveneens mogelijk om te gokken op de uitslagen van wedstrijden. Dan kan spannend zijn, maar houd het financieel wel leuk voor jezelf.

Voetbalpoules

Voetbalpoules.nl en Stateless

Gratis via Google Play

5. FIFA World Cup 2022

Als je genoeg hebt van toekijken, kun je altijd nog zelf tegen een virtueel balletje gaan trappen. FIFA Mobile is speciaal voor het toernooi geüpdatet en de enige app waarmee je het WK 2022 helemaal na kunt spelen. Kies één van de 32 teams en zie hoever je komt met jouw elf gladiatoren. De gameplay is gemoderniseerd en het commentaar toegespitst op deze wedstrijden.

EA SPORTS FC™ Mobile Voetbal

ELECTRONIC ARTS

Gratis via Google Play

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu