De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony kondigt nieuwe midrangers Xperia C5 Ultra en Xperia M5 aan

Wouter Nijsen
3 augustus 2015, 9:47
2 min leestijd
Sony kondigt nieuwe midrangers Xperia C5 Ultra en Xperia M5 aan

Sony heeft de Xperia C5 Ultra en Xperia M5 officieel onthuld. Dit zijn twee nieuwe midrange smartphones met een 13 megapixel-frontcamera en prima specificaties.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de Sony Xperia C5 Ultra

Xperia C5 Ultra

Nadat de Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5 afgelopen weekend al eens opdoken, zijn de smartphones nu officieel door Sony aangekondigd. Zoals verwacht is de Xperia C5 Ultra een selfiesmartphone, die zowel aan de achter- als voorzijde beschikt over een 13 megapixel-camera én flitser. Er wordt gebruikgemaakt van een nieuwe Exmor-sensor en er zijn verschillende opties aanwezig om selfies te schieten.

Verder beschikt de Xperia C5 Ultra over prima specificaties. Zo wordt het toestel aangestuurd door een 64-bit 1,7GHz octacore-processor met 2GB aan werkgeheugen. Ook kan de smartphone standaard overweg met 4G, is er 16GB aan opslagruimte en Android 5.0 (Lollipop) aanwezig. Vooral opvallend aan de Xperia C5 Ultra is het grote scherm, dat 6 inch meet maar wel beschikt over een relatief lage resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De schermranden zijn met 2,45 millimeter bijzonder dun.

Xperia M5: waterbestendig en een 21,5 megapixel-camera

Ook heeft Sony de Xperia M5 aangekondigd. Dit toestel borduurt  voort op de Xperia M4 Aqua en is eveneens  waterbestendig. De smartphone onderscheidt zich voornamelijk door de 21,5 megapixel-camera aan de achterzijde. Met de camera kunnen gebruikers tot vijf keer zoomen, waarbij er volgens Sony weinig kwaliteit verloren gaat. De 13 megapixel-camera aan de voorzijde heeft een snelle autofocus en kan video`s in full-hd schieten.

https://www.youtube.com/watch?v=4vIEK2tb8c8

De Sony Xperia M5 is verder voorzien van een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap is een 64-bit 2,0GHz octacore-processor aanwezig met 3GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. De M5 beschikt ook over 4G-ondersteuning, Android 5.0 en een 2600 mAh-accu.

Sony Nederland laat aan Android Planet weten dat de Xperia C5 Ultra en Xperia M5 vooralsnog niet naar Nederland komen. Of en wanneer daar verandering in komt, is niet bekend.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia C5 Ultra
Sony Xperia C5 Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu