Sony rolt Android 6.0 uit voor Xperia M5 en M4 Aqua

Thomas Haenen
20 juli 2016, 10:20
1 min leestijd
Sony rolt Android 6.0 uit voor Xperia M5 en M4 Aqua

De Sony Xperia M4 Aqua en Sony Xperia M5 kunnen op korte termijn aan de slag met Android 6.0 Marshmallow. Updates voor beide smartphones worden nu wereldwijd uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Xperia M4 Aqua update

De Sony Xperia M4 Aqua update zou inmiddels in een groot aantal landen beschikbaar zijn. De nieuwe software heeft versienummer 26.3.A.0.131. Je krijgt automatisch een melding zodra de update klaar staat voor jouw smartphone. Eventueel kun je ook handmatig checken door bij de instellingen naar ‘Over dit toestel’ te gaan en vervolgens ‘Software-update’ te kiezen.

xperia m5 nederland

De Xperia M5 update is vooralsnog in een beperkt aantal landen beschikbaar. Daar zit waarschijnlijk ook Nederland bij, want Sony rolt hem uit de de E5603-variant die in Nederland verkocht gaat worden. Het kan wel enkele dagen duren voor de update met versienummer 30.2.A.0.100 in Nederland beschikbaar is.

Sony Xperia Adoptable Storage

Beide toestellen zouden geen ondersteuning bieden voor adoptable storage, de feature van Android 6.0 waarmee je geheugenkaarten kan gebruiken als interne opslag. Het grote voordeel daarvan is dat je ook apps kan installeren op een geheugenkaart. Waarom dat niet kan op de twee Sony’s is onbekend.

Bezitters van beide toestellen hebben er aardig lang op moeten wachten. Android 6.0 Marshmallow is inmiddels bijna een jaar oud. Bovendien verschijnt brengt Google binnen enkele weken de definitieve versie van Android N uit. Het is nog onbekend of de twee Sony’s die update ook krijgen.

Nieuw in Android 6.0 Marshmallow

Na het installeren van de Sony Xperia M5 en M4 Aqua update beschik je niet alleen over nieuwe features van Google, zoals afzonderlijke app-permissies en de energiebesparende Doze-modus, maar ook enkele extra apps van Sony. De fabrikant heeft bijvoorbeeld zijn eigen STAMINA-modus toegevoegd, die het batterijverbruik op stand-by flink moet terugdringen.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia M4 Aqua

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu