Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia M4 Aqua

Sony Xperia M4 Aqua
7,5
Scherm 5 inch
Camera 13 megapixel

Sony Xperia M4 Aqua: nieuwe waterdichte middenklasser

De Xperia M4 Aqua is een midrangetoestel van Sony met als meest onderscheidende feature een behuizing die bestand is tegen stof en water. De smartphone is de opvolger van de Xperia M2 Aqua die Sony in oktober 2014 uitbracht. De nieuwe Aqua lijkt qua design erg  zijn voorganger, maar draait wel standaard op Android Lollipop en heeft betere specificaties.

Daarnaast heeft  de Sony Xperia M4 Aqua weer een relatief laag prijskaartje van 299 euro. Zijn voorganger is inmiddels voor iets meer dan 200 euro los verkrijgbaar en biedt voor die prijs best redelijke specs en prestaties. Ook heeft de M2 Aqua een relatief dunne en lichte behuizing en een groot 4,8 inch-scherm.

De Sony Xperia M4 Aqua in vogelvlucht

Als gezegd heeft  de Sony Xperia M4 Aqua midrange specs en een bijpassend prijskaartje. Dankzij de stof- en waterbestendige behuizing is het toestel bestand  tegen de elementen, wat de M4 Aqua uitermate geschikt maakt voor actieve gebruikers. Hieronder hebben we de belangrijkste features op een rijtje gezet:

  • Groot 5 inch-scherm met een hd-resolutie
  • IP68-gecertificeerd, waardoor het toestel bestand is tegen stof en water
  • Vlotte 64 bit 1,5GHz octacore-processor met 2GB werkgeheugen
  • Prima 13 megapixel-camera met flitser aan de achterzijde,  5 megapixel-frontcamera voor selfies

Meer over de Sony Xperia M4 Aqua

De Sony Xperia M4 Aqua werd op 2 maart 2015 tijdens het Mobile World Congress officieel aangekondigd. Daar kwamen we te weten dat de M4 Aqua voortborduurt op de M2 Aqua, maar wel enkele verbeteringen doorvoert. Zo beschikt de Sony Xperia M4 Aqua over een 1,5GHz octacore-processor, die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. Het gaat hierbij overigens om een 64 bit-processor, wat handig is aangezien het toestel standaard op Android 5.0 (Lollipop) draait. Dit  is de eerste versie van Android die overweg kan met 64 bit-processoren.

Foto’s  gemaakt met de 13 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel.  Sony voorziet haar toestellen meestal van veel camera-opties, en dat is ook bij de Xperia M4 Aqua het geval. We hebben ze helaas nog niet kunnen testen om er een oordeel over te vellen.

sony xperia m4 aqua

Ook noemenswaardig is het scherm van de Xperia M4 Aqua. Die  is voorzien van een resolutie van 1280 bij 720 pixels; een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de M2 Aqua, die  het met 960 bij 540 pixels deed. Sony heeft er dus niet voor gekozen om de waterbestendige smartphone te voorzien van een full hd-scherm, maar dat is geen ramp. Een 720p-resolutie oogt namelijk scherp genoeg en belast de accu ook veel minder.

Naast de M4 Aqua presenteerde Sony gelijktijdig ook de Xperia Z4 Tablet, een 10,1-inch tablet met een fraaie 2K-resolutie en extreem dunne behuizing.  Deze is met 6,1 millimeter net zo slank als de iPad Air 2.

Conclusie Sony Xperia M4 Aqua review

De Sony Xperia M4 Aqua is een goede midranger met een  opvallend mooi en scherp display. Een ander voordeel is de stevige behuizing, het simplistische design en de prima accuduur. Bovendien draait de smartphone op Android 5.0 (Lollipop) met de fijne schil van Sony die enkele handige functies toevoegt. Minder te spreken zijn we  over de prestaties en de camera van het toestel en het is jammer dat er standaard maar 4GB aan vrije opslagruimte aanwezig is. Dat neemt echter niet weg dat de Xperia M4 Aqua een interessante keuze is wanneer je een beperkt budget hebt. Voor een prijs van circa 250 euro haal je namelijk een prima smartphone in huis die bestand is tegen de elementen.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Sony Xperia M4 Aqua review

Pluspunten Xperia M4 Aqua

  • Stof- en waterbestendige behuizing
  • Groot scherm
  • Redelijk prijskaartje

Minpunten Xperia M4 Aqua

  • Accu niet verwisselbaar
  • Geen full-hd-resolutie
Sony Xperia M4 Aqua
7,5
Welke Sony Xperia M4 Aqua wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia M4 Aqua aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Sony Xperia M4 Aqua video

Laatste berichten

Sony rolt Android 6.0 uit voor Xperia M5 en M4 Aqua

Sony rolt Android 6.0 uit voor Xperia M5 en M4 Aqua

Nieuws De Sony Xperia M4 Aqua en Sony Xperia M5 kunnen op korte termijn aan de slag met Android 6.0 Marshmallow. Updates voor beide smartphones worden nu wereldwijd uitgerold.
Top 5 goedkope Android-telefoons met 4G

Top 5 goedkope Android-telefoons met 4G

Nieuws Anno 2016 hoef je geen fortuin uit te geven voor een smartphone waarmee je ook van 4G gebruik kunt maken. Maar voor welk goedkoop 4G-toestel kun je het beste gaan? Wij zetten er 5 op een rijtje.
Onderwaterfotografie met je Sony-toestel? Liever niet!

Onderwaterfotografie met je Sony-toestel? Liever niet!

Nieuws Sony heeft een opvallende wijziging aangebracht aan  de ondersteuningspagina die betrekking heeft op de stof- en waterbestendigheid van zijn toestellen. Daar wordt nu geadviseerd om ze  juist niet onder water te gebruiken.
Sony Xperia M4 Aqua Review: waterdichte midranger is niet perfect

Sony Xperia M4 Aqua Review: waterdichte midranger is niet perfect

7,5
Reviews De Sony Xperia M4 Aqua is een nieuw Android-toestel met vlotte specificaties en een waterdichte behuizing. Sony hoopt er de  midrangemarkt succesvol mee te  bedienen.  Of dat is gelukt, lees je in onze Xperia M4 Aqua review.
Waterdichte Sony Xperia M4 Aqua nu te koop voor 299 euro

Waterdichte Sony Xperia M4 Aqua nu te koop voor 299 euro

Nieuws Sony Nederland heeft woensdag bekendgemaakt dat de Xperia M4 Aqua vanaf nu te koop is voor een adviesprijs van 299 euro. De midrangesmartphone is geheel waterdicht en heeft een 5 inch-scherm.