Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia M5

Sony Xperia M5
Scherm 5 inch
Camera 21.5 megapixel

Sony Xperia M5: waterbestendige midranger

Met de Xperia M5 brengt Sony een opvolger uit voor de Xperia M4 Aqua. Dat betekent dat ook de M5 weer stof- en waterbestendig is, maar wel beschikt over vlottere specs. Het toestel is – net als veel andere Sony-toestellen – voorzien van het bekende OmniBalance-design, waardoor de smartphone rechthoekig  oogt. De M5 wordt aangedreven door een 64-bit 2,0GHz octacore-processor met 3GB aan werkgeheugen.

De Sony Xperia M5 is voorzien van een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 441 ppi, waardoor afzonderlijke beeldpuntjes nauwelijks te onderscheiden zijn.  Aan de voorzijde bevindt zich een 13 megapixel-selfiecamera en aan de achterkant een 21,5 megapixel-camera met flitser.

De Sony Xperia M5 in vogelvlucht

De Sony Xperia M5 onderscheidt zich door het feit dat het toestel stof- en waterbestendig is. Ook is de M5 voorzien van prima specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Stof- en waterbestendige  behuizing
  • 64-bit 2GHz octacore-processor met 3GB werkgeheugen
  • 21,5 en 13 megapixel-camera aan de achter- en voorzijde
  • Draait standaard Android 5.0 (Lollipop) en 4G-ondersteuning

Meer over de Sony Xperia M5

Sony Xperia M5De Sony Xperia M5 draait uit de doos op Android 5.0 (Lollipop), met daaroverheen de futuristische  Android-skin van Sony. Android 5.0 (Lollipop) kenmerkt zich door de felle kleuren, handige functies en het fraaie Material Design. Ook op de Xperia M5 zie je daar veel van terug. Zoals een goede Sony-smartphone betaamt, zijn  er weer een uitstekende muziekspeler en diverse PlayStation-functies aanwezig.

Een belangrijke feature van het toestel  is de 21,5 megapixel-camera, die zich aan de achterzijde van het toestel bevindt. Deze maakt volgens Sony uitstekende foto`s en kan tot vijf  keer inzoomen, waarbij er geen kwaliteit verloren zou gaan. Ook is het met de camera mogelijk om 4K-video`s te schieten en HDR  toe te passen in zowel foto`s als video`s.

Met 16GB is er relatief weinig opslagruimte aanwezig op de Xperia M5. Hiervan is ongeveer 10GB beschikbaar voor de gebruikers. Het restant wordt ingenomen door het systeemgeheugen. Met een micro-sd-kaartje is het toestel wel tot maximaal 128GB uit te breiden.

 

Pluspunten Xperia M5

  • Mooi en scherp scherm
  • Voorzien van een 21,5 megapixel-camera
  • Stof- en waterbestendig

Minpunten Xperia M5

  • Weinig opslagruimte aanwezig
  • Saai design
Sony Xperia M5
Welke Sony Xperia M5 wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia M5 aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Sony Xperia M5 video

Laatste berichten

Sony rolt Android 6.0 uit voor Xperia M5 en M4 Aqua

Sony rolt Android 6.0 uit voor Xperia M5 en M4 Aqua

Nieuws De Sony Xperia M4 Aqua en Sony Xperia M5 kunnen op korte termijn aan de slag met Android 6.0 Marshmallow. Updates voor beide smartphones worden nu wereldwijd uitgerold.
Sony brengt Xperia M5 half februari naar Nederland

Sony brengt Xperia M5 half februari naar Nederland

Nieuws Sony heeft bekendgemaakt de Xperia M5 half februari naar Nederland te brengen in de kleuren zwart, zilver en goud. Het toestel krijgt een adviesprijs van 399 euro,
Sony kondigt nieuwe midrangers Xperia C5 Ultra en Xperia M5 aan

Sony kondigt nieuwe midrangers Xperia C5 Ultra en Xperia M5 aan

Nieuws Sony heeft de Xperia C5 Ultra en Xperia M5 officieel onthuld. Dit zijn twee nieuwe midrange smartphones met een 13 megapixel-frontcamera en prima specificaties.
‘Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5 te zien op gelekte foto’s’

‘Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5 te zien op gelekte foto’s’

Nieuws De nog onaangekondigde Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5 zijn in alle glorie op gelekte foto`s te zien. De toestellen worden waarschijnlijk binnenkort door Sony onthuld.