Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy A31

Samsung Galaxy A31
Scherm 6.4 inch
Camera 48 megapixel
Prijs

Wat je moet weten over de Samsung Galaxy A31

De Samsung Galaxy A31 is een betaalbare smartphone met een groot amoled-scherm en forse accu die lekker lang meegaat. Het toestel is onderdeel van de populaire Galaxy A-reeks en valt tussen de goedkopere Galaxy A21s en compacte Galaxy A41. Het toestel heeft een adviesprijs van 299 euro.

Betrouwbare midranger met goed scherm

De Samsung Galaxy A31 is een betaalbare smartphone die een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het toestel heeft bijvoorbeeld een groot amoled-scherm, waardoor kleuren van het scherm afspatten en zwarttinten diep zijn. Veel telefoons in deze prijsklasse hebben een minder mooi lcd-scherm. De resolutie bedraagt 2400 bij 1080 pixels en dat zorgt voor scherpe beelden.

samsung galaxy a31 officieel

Onder de motorkap van de Galaxy A31 zit een MediaTek Helio P65-chip, die ook in de Galaxy A41 te vinden is. De processor is redelijk vlot en wordt bijgestaan door 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Dat laatste kun je uitbreiden met een micro-sd-geheugenkaartje, zodat je nooit te weinig ruimte hebt voor je apps en media.

De Galaxy A31 heeft een optische vingerafdrukscanner onder het scherm, waarmee je het toestel veilig ontgrendelt. Ook is gezichtsherkenning, al is deze feature veel minder veilig (en snel) dan een vingerafdrukscanner. De smartphone is ook voorzien van bluetooth 5.0, een koptelefoonaansluiting en usb-c-poort.

5000 mAh-accu en vijf camera’s

Eén van de belangrijkste features van de Galaxy A31 is de 5000 mAh-accu. De batterij is een stuk groter dan bij de meeste smartphones in deze prijsklasse en gaat ook een stuk langer mee. Snelladen (met maximaal 15 Watt) wordt ondersteund, maar omdat de accu zo groot is duurt het even voordat ‘ie helemaal vol zit. Opladen gaat via de usb-c-poort aan de onderkant.

De nieuwe Samsung-telefoon onderscheidt zich ook door de vier camera’s achterop. De primaire 48 megapixel-camera wordt bijgestaan door een groothoeklens van 8 megapixel, waarmee je wijdere foto’s maakt. Ook aanwezig is een 5 megapixel-macrocamera voor close-ups en 5 megapixel-dieptesensor die helpt bij het maken van portretfoto’s. Selfies maak je met de 20 megapixel-camera aan de voorkant.

Draait op Android 10 met One UI

Uit de doos draait de Samsung Galaxy A31 op Android 10, met daaroverheen de One UI-skin. De smartphone krijgt – net als alle Galaxy A-telefoons – twee grote Android-upgrades, wat betekent dat ‘ie sowieso wordt bijgewerkt naar Android 11 en 12. Daarnaast krijgt de smartphone elk kwartaal een beveiligingsupdate, minstens twee jaar lang.

De Galaxy A31 is onderdeel van de Galaxy A-lijn, die in de Benelux erg populair is. Naast de A31 bracht Samsung ook de Galaxy A21s, Galaxy A41, Galaxy A51 en Galaxy A71 uit. De smartphones allemaal relatief betaalbaar.

Samsung Galaxy A31 release en prijs

De Samsung Galaxy A31 is sinds begin juli 2020 verkrijgbaar in Nederland. Het toestel heeft een adviesprijs van 299 euro en is in twee kleuren verkrijgbaar: zwart en blauw.

Samsung Galaxy A31
Welke Samsung Galaxy A31 wil je?
Selecteer:
64GB
Samsung Galaxy A31 met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 17,50 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 10,00 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Samsung Galaxy A31 met 5000 mAh-accu nu te koop (en meteen goedkoper)

Samsung Galaxy A31 met 5000 mAh-accu nu te koop (en meteen goedkoper)

Deals De Samsung Galaxy A31 is vanaf nu breed verkrijgbaar in Nederland. De smartphone heeft een adviesprijs van 299 euro, maar haal je al voor een paar tientjes minder in huis.
Samsung Galaxy A31 met viervoudige camera naar Nederland voor 299 euro

Samsung Galaxy A31 met viervoudige camera naar Nederland voor 299 euro

Nieuws Samsung maakt bekend dat de Galaxy A31 binnenkort in Nederland verschijnt. Voor de adviesprijs van 299 euro krijg je een smartphone met een groot scherm, viervoudige camera achterop en forse accu.