Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy A71

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy A71

De Samsung Galaxy A71 is een midrange-smartphone die een modern design combineert met prima specificaties. Het is de opvolger van de Samsung Galaxy A70. Het toestel is gelijk gelanceerd met de iets voordeligere Samsung Galaxy A51.

Pluspunten Samsung Galaxy A71

  • Groot, randloos scherm met ‘punch hole’ voor camera
  • Grote accu die snel oplaadt
  • Snelle hardware voor een midranger

Minpunten Samsung Galaxy A71

  • Duurder dan zijn voorganger

Samsung Galaxy A71 kleuren

Herkenbaar design

Voor komend jaar heeft Samsung het design van zijn A-serie aan middenklassers wat aangepast gemoderniseerd. Dat is vooral terug te zien in het vrijwel randloze en grote 6,7 inch-amoled-scherm.

Het scherm heeft met 2400 bij 1080 pixels een lekker hoge resolutie, zodat beelden scherp worden weergegeven. Het enige wat het scherm onderbreekt is de 32 megapixel-selfiecamera. Die zit verwerkt in een ‘punch hole’, net als we eerder zagen bij de Galaxy Note 10.

Vierdubbele camera voor Galaxy A71

De Samsung Galaxy A71 beschikt, zoals steeds meer midrange-smartphones, over een cameramodule met vier lenzen. De hoofdcamera beschikt over een 64 megapixel-sensor. Daarnaast heeft het toestel een 5 megapixel-macrocamera, een 12 megapixel-camera met groothoeklens en tot slot nog een 5 megapixel-dieptecamera.

Deze verzameling camera’s zorgt ervoor dat je in veel gevallen een mooi plaatje schiet met de juiste instellingen. Of het nu een macrofoto van heel dichtbij is, of een portretfoto waarbij de persoon scherp is en de achtergrond mooi onscherp.

Overige specificaties

De Samsung Galaxy A71 is verder voorzien van een 2,2Ghz octacore-processor en 6GB of 8GB aan werkgeheugen. Dit zal ervoor zorgen dat het toestel ook bij zware applicaties vlot blijft reageren en dat je zonder veel vertraging kunt switchen tussen verschillende apps. Voor het opslaan van gegevens is 128GB aan opslaggeheugen beschikbaar.

De Samsung Galaxy A71 heeft ook een ruim bemeten accu. De batterij heeft een capaciteit van 4500mAh, waarmee je het gemakkelijk een dag moet kunnen redden zonder tussentijds op te laden. Is hij onverhoopt toch leeg, dan gaat opladen lekker snel. Samsung levert de A71 met een 25 Watt-snellader.

Android 10 en ONeUI 2.0

De Samsung Galaxy A71 draait standaard op Android 10, wat de nieuwste versie van het besturingssysteem is. Samsung voorziet zijn smartphones altijd van een software-schil. Deze OneUI past het uiterlijk van de interface behoorlijk aan en voegt enkele functies toe. Zo maakt de software het gemakkelijk om het toestel met één hand te bedienen: geen overbodige luxe met een scherm van dit formaat.

Het is voor Samsung gebruikelijk om dit soort toestellen te voorzien van twee grote updates. Zo zal waarschijnlijk zowel Android 11 als Android 12 worden uitgebracht voor deze smartphone. Daarnaast komen er regelmatig beveiligingsupdates om de software up to date en veilig te houden. Samsung brengt die elk kwartaal uit.

Samsung Galaxy A71

Samsung Galaxy A71 kopen

De Samsung Galaxy A71 is tegelijk gepresenteerd met de iets voordeligere Galaxy A51. De Galaxy A71 heeft een Europese adviesprijs van 469 euro. Het toestel komt op de markt vanaf eind januari 2020 en is te koop in de kleuren zwart, zilver en blauw. Het is te verwachten dat Samsung de nieuwe A-serie nog verder gaat uitbreiden. Zo zit er al een Samsung Galaxy A91 aan te komen, voor wie dit toestel nét niet goed genoeg uitgerust vindt.

Laatste berichten

Samsung Galaxy A51 en A71 officieel: dit moet je weten over de smartphones – update

Samsung Galaxy A51 en A71 officieel: dit moet je weten over de smartphones – update

Nieuws Samsung heeft eindelijk de Galaxy A51 onthuld, de opvolger van de populaire Galaxy A50. Het toestel beschikt over een voorkantvullend scherm, vier camera's en Android 10.
Android nieuws #50: Samsung Galaxy A51 officieel en presentatie Galaxy S11

Android nieuws #50: Samsung Galaxy A51 officieel en presentatie Galaxy S11

Nieuws Zeven dagen per week houdt de redactie van Android Planet je op de hoogte van het belangrijkste Android-nieuws. Heb je niet alle ontwikkelingen bij kunnen houden? Geen zorgen! Met ons Android-nieuwsoverzicht ben je in een paar minuten weer helemaal bijgepraat.
Samsung verklapt: nieuwe Galaxy A51 krijgt kwartaalupdates

Samsung verklapt: nieuwe Galaxy A51 krijgt kwartaalupdates

Nieuws De Samsung Galaxy A51 moet nog worden aangekondigd, maar veel details over het toestel liggen al op straat. Nu weten we dat de Galaxy A51 straks hoogstwaarschijnlijk elk kwartaal een beveiligingsupdate krijgt, en niet maandelijks.
Samsung presenteert Galaxy A 2020-reeks mogelijk op 12 december

Samsung presenteert Galaxy A 2020-reeks mogelijk op 12 december

Nieuws Het lijkt erop dat Samsung over minder dan twee weken met de nieuwe Galaxy A-reeks komt. De aankondiging vindt mogelijk op donderdag 12 december plaats, zo is te zien in een reclamevideo.
‘Samsung Galaxy A71-renders tonen cameragat en vier camera’s achterop’

‘Samsung Galaxy A71-renders tonen cameragat en vier camera’s achterop’

Nieuws Samsung werkt aan een opvolger voor de populaire Galaxy A70. Van de Galaxy A71, zoals de smartphone zou heten, zijn nu renders gelekt die het design en enkele belangrijke features laten zien.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app