Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy A9

Samsung Galaxy A9
Scherm 6.3 inch
Camera 24 megapixel
Prijs

Samsung Galaxy A9 kopen: alle opties op een rij

De Samsung Galaxy A9 is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy A9

De Samsung Galaxy A9 is een Android-smartphone met vier camera’s aan de achterzijde. Die lenzen hebben ieder hun eigen functie, zoals eentje voor de portretmodus of een speciale zoomlens. Daardoor is de A9 geschikt voor goede foto’s in elke situatie. Verder is het toestel voorzien van een groot scherm, vlotte hardware en een flinke accu. Het is de grote broer van de Galaxy A7, die ‘slechts’ drie camera’s heeft.

Pluspunten Galaxy A9

  • Vier camera’s (24+8+5+10 megapixel) voor alle omstandigheden
  • Geniet van full hd-beeld op flink 6,3 inch-scherm
  • Accu gaat makkelijk volle dag mee

Minpunten Galaxy A9

  • Niet waterdicht

Vier(!) camera’s achterop

Smartphones met twee of drie camera’s achterop kennen we nu wel. Samsung doet er daarom nog een schepje bovenop, en heeft vier camera’s op de Galaxy A9 gestopt. Het is de allereerste Android-smartphone met zoveel lenzen op de achterzijde. Iedere lens wordt ergens anders voor gebruikt, waardoor de Galaxy A9 volgens Samsung klaar is voor elke situatie.

Samsung Galaxy A9 officieel

Het toestel heeft een primaire camera van 24 megapixel, met een diafragma van f/1.7. Deze is geoptimaliseerd om goede foto’s te maken in situaties met weinig licht. Zelfs ‘s avonds laat kun je dus nog scherpe foto’s schieten. Dan is er nog een telefotolens van 10 megapixel, die 2x optische zoom biedt. Dat betekent dat je kan inzoomen zonder dat het beeld onscherp wordt.

Er is ook een groothoeklens van 8 megapixel aanwezig, met een kijkhoek van 8 megapixel. Daarmee maak je panorama’s of familiefoto’s met een hele grote groep zonder dat je de smartphone ooit hoeft te bewegen. Tot slot is er een bokeh-lens van 5 megapixel, voor de portretmodus in de camera-app. Daarmee wordt de achtergrond geblurd, waardoor de voorgrond scherper naar voren komt. Tot slot zit er voorop een selfiecamera van 24 megapixel.

Groot scherm met grootse accu

Daarnaast is de Samsung Galaxy A9 ook een lekkere grote smartphone, en dat zie je overal aan terug. Het scherm van 6,3 inch fors, fijn om van video’s en games te genieten. Het is een amoled-scherm, dat levendigere kleuren en helderder beeld biedt dan de lcd-schermen die je meestal op smartphones in deze prijsklasse ziet.

Door het forse formaat is er ook ruimte voor een flinke accu. Die heeft een capaciteit van 3720 mAh, 20% meer dan veel andere smartphones in deze prijsklasse. Het is genoeg om de Galaxy A9 een volle dag zonder tussentijds opladen te gebruiken. Met een beetje zuinigheid kun je er zelfs twee dagen zonder opladen uit persen.

Deze smartphone koop je als… je een smartphone zoekt met camera’s die voorbereid zijn op alle omstandigheden. Groepsfoto’s, nachtfoto’s, portretfoto’s: de Samsung Galaxy A9 kan het allemaal.

Samsung Galaxy A9
Welke Samsung Galaxy A9 wil je?
Sim only nodig?

Laatste berichten

Android Pie-update voor Samsung Galaxy A9, A7 en A6 nu te downloaden

Android Pie-update voor Samsung Galaxy A9, A7 en A6 nu te downloaden

Nieuws Samsung werkt geleidelijk zijn belangrijkste toestellen bij naar Android 9.0 (Pie). Sinds dit weekend is de nieuwste Android-versie beschikbaar voor de Galaxy A9, Galaxy A7 (2018) en Galaxy A6. De komende maanden worden diverse goedkopere toestellen van een update voorzien.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 47

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 47

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
Samsung brengt Galaxy A9 met vier camera’s uit in Nederland

Samsung brengt Galaxy A9 met vier camera’s uit in Nederland

Deals De Samsung Galaxy A9 is vanaf vandaag ook in Nederland verkrijgbaar. Het is de allereerste Android-smartphone met vier camera's achterop.
Samsung Galaxy A9 preview: veel camera’s voor te veel geld

Samsung Galaxy A9 preview: veel camera’s voor te veel geld

Reviews De Samsung Galaxy A9 is 's werelds eerste smartphone met vier camera's achterop. Is dit hoe Samsung de Galaxy A-reeks naar een hoger niveau tilt, of is het vooral een gimmick?
Samsung gaat voor vier (camera’s) op een rij met nieuwe Galaxy A9

Samsung gaat voor vier (camera’s) op een rij met nieuwe Galaxy A9

Nieuws Dubbele en driedubbele camera's zijn alweer passé: Samsung komt met de Galaxy A9, de eerste Android-smartphone met vier camera's achterop. Het toestel is vanaf begin november in Nederland te koop.