Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy J5 (2016)

Samsung Galaxy J5 (2016)
Scherm 5.2 inch
Camera 13 megapixel
Prijs

Samsung Galaxy J5 (2016): budgetmodel met degelijke camera

Met de Samsung Galaxy J5 (2016) haal je een voordelige smartphone met verrassende extra features in huis. Deze telefoon wordt voor een relatief lage prijs verkocht, maar weet wel een goede camera, mooi en groot beeldscherm en gebruiksvriendelijke apps te bieden. Zo heb je veel gemak zonder dat je er de hoofdprijs voor betaalt.

Dit toestel is onderdeel van de Samsung Galaxy J-reeks, die verschillende voordelige smartphones omvat. Toestellen in de reeks hebben doorgaans een goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn voorzien van alles wat je van een smartphone zou verwachten. Ten opzichte van de vorige Galaxy J5 biedt dit model onder andere een groter scherm, krachtigere hardware en een verbeterde camera.

De Samsung Galaxy J5 (2016) in vogelvlucht

Zoek je een krachtig toestel met zeer goede camera, dan kun je nog beter even verder kijken naar een smartphone als de Galaxy A5 (2017). De Galaxy J5 voldoet echter prima voor de meeste taken. Van WhatsApp tot Google Maps, de J5 kan het prima aan. Hieronder zetten we de belangrijkste features op een rijtje.

  • 5,2 inch-amoled-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 6.0 (Marshmallow) met Samsung-interface
  • Krachtige quadcore-chipset, 2GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart

Meer over de Samsung Galaxy J5 (2016)

Achterop zit een 13 megapixel-camera met een diafragma van f/1.9. Dat betekent dat de lens veel licht kan opvangen, wat zelfs in situaties met weinig licht nog voor scherpe beelden zorgt. Bovendien kun je de camera-app snel starten door twee keer op de homeknop te drukken. Snelle én scherpe foto’s onder alle omstandigheden dus.

Samsung Galaxy J5 (2016)

Voorop vind je een 5 megapixel-camera voor het maken van selfies. Deze is voorzien van zijn eigen flitser, zodat je in het donker nog kekke kiekjes schiet. Een speciale beauty-modus zorgt ervoor dat je er altijd op je best uitziet, terwijl de palmherkenning je de timer laat activeren door naar de camera te zwaaien.

De accucapaciteit van de Galaxy J5 (2016) bedraagt een ruime 3100 mAh. Dat is meer dan genoeg om het einde van de dag te halen zonder continu te moeten opladen. Het is zelfs iets groter dan we gewend zijn van smartphones in deze prijsklasse. Bovendien is de accu verwisselbaar, handig voor als de accu na een tijd gebruik niet meer goed werkt.

Samsung Galaxy J5 (2016)
Welke Samsung Galaxy J5 (2016) wil je?
Sim only nodig?

Laatste berichten

Overzicht: alle smartphones met Android-beveiligingsupdates in week 30 – 2018

Overzicht: alle smartphones met Android-beveiligingsupdates in week 30 – 2018

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
‘Foto’s Samsung Galaxy J5 en J7 (2017) tonen metalen design’

‘Foto’s Samsung Galaxy J5 en J7 (2017) tonen metalen design’

Nieuws Samsung breidt zijn budgetassortiment binnenkort uit met een tweetal nieuwe smartphones. Beelden van de Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017) zijn nu uitgelekt.
Voorkom een BKR-registratie met deze 5 budgetsmartphones

Voorkom een BKR-registratie met deze 5 budgetsmartphones

Nieuws Wil je een nieuw abonnement met 'gratis' toestel en een BKR-registratie en inkomenstoets vermijden, dan zijn deze 5 smartphones het overwegen waard.