Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Trend 2

Samsung Galaxy Trend 2
Scherm 4 inch
Camera 3 megapixel

Galaxy Trend 2: bescheiden toestel met een laag prijskaartje

De Galaxy Trend 2 is een budgettoestel van Samsung dat het vooral moet hebben van zijn lage prijs. De smartphone is voorzien van bescheiden specificaties en eigenlijk alleen interessant voor de beginnende smartphonegebruiker of voor mensen die een tweede toestel nodig hebben. De Trend 2 wordt aangestuurd door een 1,2GHz singlecore-processor (Cortex-A7) en is voorzien van een 4 inch-scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Niet een bijzonder scherp display dus, maar voor de doelgroep voldoet ‘ie prima.

Onder de motorkap vinden we verder 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. Laatstgenoemde is aan de karige kant, maar gelukkig kun je dit middels een micro-sd-geheugenkaartje uitbreiden tot maximaal 32GB. De Galaxy Trend 2 draait uit de doos Android 4.4 (KitKat) met de TouchWiz Essence-schil. Dit  is een versimpelde versie van het reguliere TouchWiz met minder functies aan boord.

De Galaxy Trend 2 in vogelvlucht

Heb je circa 100 euro te besteden en ben je niet veeleisend als het op de mogelijkheden van een telefoon aankomt, dan is de Galaxy Trend 2 het overwegen waard. De compacte smartphone van Samsung heeft bescheiden specs, maar draait wel op een recente Android-versie. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel uitgelicht.

  • Compact 4 inch-scherm met 800 bij 480 pixels
  • 1,2GHz singlecore-processor en 512MB aan werkgeheugen
  • Bescheiden 3 megapixel-camera met flitser
  • Ook als dualsim variant beschikbaar: Galaxy Trend 2 Duos

Meer over de Galaxy Trend 2

Samsung Galaxy Trend 2Foto`s schiet de Galaxy Trend 2 met de 3-megapixel-camera, die verder de beschikking heeft over digitale zoom en een led-flitser. Er is geen frontcamera aanwezig, dus maak je graag selfies, dan is het raadzaam om voor een ander toestel te kiezen. Tot slot heeft de batterij een capaciteit van 1500 mAh, die ook  vervangbaar is en garant staat voor een spreektijd van circa 480 minuten. De standby-tijd bedraagt circa 300 uur.

Er is ook een dualsim-variant van de Galaxy Trend 2 beschikbaar. Deze heet de Galaxy Trend 2 Duos en is voorzien van dezelfde specificaties en een prijskaartje van circa 119 euro.

Samsung Galaxy Trend 2 Review

We hebben de Samsung Galaxy Trend 2 helaas nog niet uitgebreid genoeg kunnen testen voor een review. Zodra hier verandering in komt, vind je op deze pagina de Galaxy Trend 2 review met ons oordeel over dit compacte en goedkope Samsung-toestel.

→ Bekijk direct aanbiedingen voor de Galaxy Trend 2 met abonnement.

Pluspunten Galaxy Trend 2

  • Lage prijs
  • Recente Android-versie
  • Lekker compact en licht

Minpunten Galaxy Trend 2

  • Weinig opslagruimte
  • Lage schermresolutie
Samsung Galaxy Trend 2
Welke Samsung Galaxy Trend 2 wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy Trend 2 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Samsung lanceert goedkope Galaxy Fame Lite en Trend Lite

Samsung lanceert goedkope Galaxy Fame Lite en Trend Lite

Nieuws Voor wie de Samsung Galaxy S4 wat aan de dure kant is, heeft Samsung nu twee budgetsmartphones geïntroduceerd: de Galaxy Fame Lite en Galaxy Trend Lite. Beide toestellen hebben een…