Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia XZ3

Sony Xperia XZ3
6,5
Scherm 5.7 inch
Camera 19 megapixel

Dit moet je weten over de Sony Xperia XZ3

De Sony Xperia XZ3 is een high-end smartphone met krachtige hardware en slimme software. Het toestel neemt veel aspecten over van de Xperia XZ2, maar introduceert ook enkele opvallende nieuwe features. Zo is het de eerste Sony-smartphone met een oled-scherm. Ook zet het bedrijf kunstmatige intelligentie om de fotokwaliteit verder te verbeteren en zijn er sensoren in de zijkant van het toestel geplaatst voor nieuwe bedieningsfuncties.

Pluspunten Xperia XZ3

  • Oled-scherm: meer kleuren, beter contrast
  • Slimme 19 megapixel-camera met AI
  • Side Sense is een hándige gimmick
  • Zeer vlotte hardware en prima accu

Minpunten Xperia XZ3

  • Geen dubbele camera achterop
  • Koptelefoonaansluiting ontbreekt

Xperia XZ3 oled-scherm: mooier, helderder beeld

Sony gebruikt al jaren lcd-schermen voor al zijn smartphones, maar met de Xperia XZ3 stapt het bedrijf eindelijk over naar oled. Deze beeldtechnologie gebruikt Sony al langer in zijn Bravia-televisies. Met oled-schermen is zwart beeld ook écht zwart, wat zorgt voor een mooier contrast en kleuren die haast van het scherm spatten. Bovendien is oled energiezuiniger.

Het 6 inch oled-scherm is verpakt in 3D-glas, waardoor de voorkant een klein beetje gebold aanvoelt. Je vinger glijdt daardoor haast over het scherm. Bovendien sluit het aan de randen naadloos aan op de zijkant. De XZ3 doet qua design denken aan de Xperia XZ2, met een dunne behuizing en een metalen achterkant.

Side Sense

Ook in deze behuizing zit echter een nieuwe feature gepropt: Side Sense. Dit zijn drukgevoelige sensoren in de zikant. Tik je twee keer op de rand, dan krijg je een lijstje met gesuggereerde apps te zien. Dat lijstje wordt aangepast op basis van je voorkeuren én slimme suggesties van Sony zelf.

Side sense wordt ook ingezet voor de camera-app. Pak je de telefoon op en hou je hem vast in een horizontale houding, dan opent de Xperia XZ3 namelijk direct de camera-app. Het toestel gaat er namelijk vanuit dat je in deze houding vrijwel altijd een foto wil schieten. Dan hoef je dus niet eerst zelf de XZ3 te ontgrendelen en de camera-app te openen. Ook kun je over de rand swipen om in te zoomen.

Xperia XZ3 camera: kunstmatige intelligentie maakt foto’s beter

De 19 megapixel-camera achterop is voorzien van enkele slimme features. Sony zet kunstmatige intelligentie in om de instellingen van je camera automatisch aan te passen op basis van de situatie. Het toestel kent ruim twintig situaties, zoals huisdierfoto’s, familieportretten of landschappen. De XZ3 zorgt ervoor dat je ideale foto’s maakt voor die situatie.

Bovendien zijn ook nog eens alle camera-features van eerdere Sony-smartphones aanwezig. Denk aan Predictive Capture en Smile Shutter, waarmee de XZ3 direct de foto schiet bij spannende bewegingen of een gedetecteerde glimlach. Daarmee hoef je nooit meer een cruciaal moment te missen. De camera achterop ondersteunt wederom superslowmotion, waarmee je video’s op 960 frames per seconde kunt filmen.

Xperia XZ3 hardware: vlotte Qualcomm-chip

Tot slot beschikt de Xperia XZ3 natuurlijk ook gewoon van de sterke basis die je van een vlaggenschip zou verwachten. Sterker nog: die is nagenoeg ongewijzigd ten opzichte van de Xperia XZ2. Zo wordt de XZ3 aangedreven door dezelfde Snapdragon 845-chip, met wederom 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Helemaal niet zo: dat is meer dan genoeg kracht voor alle populaire Android-apps. Bovendien heeft Sony op andere vlakken wel veel vernieuwd.

Sony Xperia XZ3
6,5
Welke Sony Xperia XZ3 wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia XZ3 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Nieuws Het is erg rustig deze week wat betreft nieuwe beveiligingsupdates en OS-upgrades. Dat neemt niet weg dat even checken of er een update voor jouw toestel klaarstaat, natuurlijk gewoon kan.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Nieuws Vooral Honor en Motorola hadden de vaart er afgelopen flink inzitten qua Android-beveiligingsupdates. Ook Sony rolde twee fijne updates uit. Bij Samsung was het juist opvallend rustig. Benieuwd of jouw toestel een update heeft gekregen? Neem dan een kijkje in dit overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

Nieuws De tweede week van april is alweer begonnen en ook afgelopen week brachten fabrikanten verschillende (beveiligings)updates uit. Benieuwd of er ook een update voor jouw Androidtoestel te downloaden is? Check dan snel ons uitgebreide overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Nieuws Deze week stond in het teken van Android 10-updates. De afgelopen zeven dagen werd een reeks aan toestellen bijgewerkt naar de nieuwste softwareversie. Ben je benieuwd of jouw smartphone bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel het overzicht.
Android 10 nu beschikbaar voor Sony Xperia XZ3 en XZ2-smartphones

Android 10 nu beschikbaar voor Sony Xperia XZ3 en XZ2-smartphones

Nieuws Sony heeft een aantal oudere high-end smartphones van een Android 10-update voorzien. Gebruikers van de Sony Xperia XZ3, XZ2, XZ2 Compact en XZ2 Premium kunnen aan de slag met de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.