In 3 stappen printen vanaf je Android
Redactie

Het is mogelijk om met je Android-toestel te printen, via de cloudprinteroptie van Google. Android Planet legt je in drie stappen uit hoe je dit doet.

Om te beginnen is het noodzakelijk dat je jouw printer via de clouddienst van Google aan het netwerk van cloudprinters hebt toegevoegd. Je kunt hier naar de cloudprinter-pagina van Google gaan, om vervolgens aan de linkerkant op ‘Een cloudprinter toevoegen‘ te drukken.

Als je over een netwerkprinter beschikt, helpt Google je bij het aansluiten van het apparaat op Googles cloud. Mocht je over een klassieke printer beschikken die gewoon met een draad aan je pc is gekoppeld, kun je helemaal naar onderen scrollen en op ‘Klassieke printer toevoegen‘ drukken.

Android printen: zo doe je dat

  1. print-androidGa naar ‘Instellingen > Afdrukken‘ en schakel ‘Cloudprinter‘ aan. Hier vind je jouw cloudprinters die je hebt toegevoegd via bovenstaande tekst. Via de knop rechtsboven heb je ook toegang tot alle huidige printopdrachten van de printer.
  2. Ga naar een app waarmee je kunt printen. Dit is veelal toegevoegd aan apps als Gmail, Google Drive en de zogeheten mediaviewer, waarmee je bijvoorbeeld een .pdf-bestand opent. Kies vervolgens via de optieknop op ‘Afdrukken‘.
  3. Kies nu jouw instellingen, zoals het gebruik van kleur of welke grootte het papier heeft. De printopdracht wordt vervolgens naar de betreffende printer gestuurd.

Let wel: bij een klassieke printer die aan de printercloud van Google is toegevoegd, is het noodzakelijk dat de pc waaraan de klassieke printer is gekoppeld, indien je wilt gaan printen, is ingeschakeld. Als de computer en daarmee ook de printer is uitgeschakeld, werkt het Android printen logischerwijs niet.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.