Tip: zo zet je de wifi-notificaties van je Android-toestel uit

Je Android-smartphone wijst je buitenhuis continu op wifi-netwerken in de buurt. Vind je dat niet zo handig, dan kun je die melding ook uitschakelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Automatische wifi-notificaties uitschakelen

Waar je ook bent, er is tegenwoordig vrijwel altijd wel een openbaar wifi-netwerk te vinden. Dat is handig als je een kleinere mobiele databundel hebt, of als je gewoon snel en stabiel internet zoekt voor onderweg. Je Android-smartphone helpt je met het vinden van die hotspots, al kun je natuurlijk beter een 4G-verbinding gebruiken, of je verbinding beveiligen met een vpn-app.

Als wifi aanstaat, maar je bent niet verbonden met een netwerk, zal je toestel continu scannen naar open netwerken in de buurt. Wordt er eentje gevonden, dan verschijnt telkens een notificatie in beeld. Heb je eigenlijk helemaal geen behoefte aan die notificatie, dan zit dat bericht in de weg. Gelukkig kun je via de instellingen de ‘Wifi-netwerken beschikbaar’-notificatie uitschakelen. Daarvoor volg je onderstaande stappen.

Zo kom je van de wifi-notificaties af

wifi-notificaties uitschakelen

  1. Ga naar de instellingen op je Android-smartphone of -tablet;
  2. Kies voor ‘Wi-Fi’ bovenin de instellingen;
  3. Veeg naar beneden totdat je de optie ‘Wifi-voorkeuren’ ziet en tik hierop;
  4. Schakel vervolgens de optie ‘Meldingen van open netwerk’ uit.

Mocht je op een later moment toch weer behoefte hebben aan de notificaties, dan kun je deze instelling gewoon weer inschakelen. Let op: fabrikanten maken soms aanpassingen aan Android. Daardoor kunnen sommige instellingen net iets anders beschreven worden. Met een klein beetje zoeken heb je de juiste optie echter zo gevonden.

→ Op zoek naar meer? Bekijk ons complete overzicht van Android-tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.