In 3 stappen voorkomen dat app-iconen op je homescreen verschijnen
Wouter Nijsen

Wanneer je een app wil downloaden uit Google Play, verschijnt er automatisch een icoontje op het homescreen. Het is echter mogelijk om dit uit te schakelen. Hoe dat moet, lees je in dit artikel.

App-iconen op het homescreen van je Android

app-iconen op het homescreenWaar het vroeger niet meer dan logisch was dat gedownloade apps uit Google Play automatisch een icoontje op het homescreen achterlieten, is dat tegenwoordig een beetje achterhaald. Veel gebruikers plaatsen alleen de essentiële apps op hun homescreen, en benaderen andere applicaties via  de app-drawer of vanuit verschillende mapjes.

Het is echter vrij simpel om te voorkomen dat apps uit Google Play automatisch een icoontje op je homescreen plaatsen. De app-winkel heeft daar namelijk zelf zelf een optie voor. Hoe je die uitschakelt, lees je in de stappen hieronder.

  1. Open Google Play op je Android-toestel en tik op het icoontje (drie streepjes) helemaal linksboven;
  2. Druk vervolgens op `Instellingen`. Je ziet nu een aantal zaken verschijnen;
  3. Onder het kopje `Algemeen` staat de optie `Pictogram toevoegen aan startscherm`. Deze dien je uit te schakelen om het proces te voltooien.

Dat was het! Voortaan wordt er geen icoontje meer op je homescreen geplaatst als je een app uit Google Play hebt gehaald. Zo blijft het homescherm overzichtelijk en opgeruimd. Natuurlijk zijn de gedownloade applicaties wel te vinden in de app-drawer; daar wordt alsnog een icoontje geplaatst.

Lees meer over Google Play

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.