De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo zet je de app drawer aan op een Huawei-smartphone

Thomas Haenen
14 december 2016, 20:27
2 min leestijd
Zo zet je de app drawer aan op een Huawei-smartphone

Eindelijk: de app drawer is te vinden op Huawei-smartphones! Wij leggen je uit hoe je het overzicht van apps in beeld brengt op een toestel met EmotionUI 5.0 of nieuwer.

Lees verder na de advertentie.

Huawei app drawer

De zogenaamde app drawer is één van de belangrijkste verschillen tussen Android en iOS. Op een iPhone worden alle icoontjes voor apps neergeplempt op het homescreen, met Android kun je ervoor kiezen om alleen je favoriete apps daar te tonen. De rest verschijnt op alfabetische volgorde in je app drawer, ook wel het app-overzicht genoemd.

Hoewel vrijwel alle fabrikanten aanpassingen maken aan Android, behouden ze doorgaans wel de app drawer. Op één fabrikant na: Huawei-smartphones moesten het jarenlang zonder het overzicht doen. De fabrikant zag Apple blijkbaar als groot voorbeeld, want alle apps die je installeerde werden direct op je homescreen gegooid. Een zelfstandig overzicht was nergens terug te vinden.

Huawei lijkt eindelijk te beseffen dat veel consumenten het graag toch wat anders zien. Met EmotionUI 5.0, de nieuwste versie van Huawei’s Android-interface, kun je de app drawer weer tot leven wekken. EMUI 5.0 is op moment van schrijven alleen te vinden op de Huawei Mate 9, maar staat in de toekomst op alle nieuwe Huawei-smartphones. Of bekijk ons overzicht van Android 7.0-updates om te zien of en wanneer jouw Huawei-toestel met Nougat en EMUI 5.0 aan de slag mag.

Huawei app drawer openen in 3 stappen

Het activeren van de Huawei app drawer is relatief simpel. Volg daarvoor de onderstaande drie stappen.

  1. Open je instellingen door de notificaties naar beneden te slepen, en vervolgens op het tandwieltje te drukken.
  2. Selecteer vervolgens ‘Startschermstijl’
  3. Kies voor de ‘Lade’-optie

Voila! Je homescreen verschijnt vervolgens direct weer in beeld, maar alle alle apps zijn nu verplaatst naar de app drawer. Deze open je met het icoontje onderaan in beeld. Wil je toch weer terug naar hoe het eerst was, volg dan dezelfde instructies maar kies bij stap 3 voor ‘Standaard’.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu