De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tip: elke Android-app een eigen volumeniveau geven

Erwin Vogelaar
12 februari 2016, 17:05
2 min leestijd
Tip: elke Android-app een eigen volumeniveau geven

Reviewscore

8

Vind je het vervelend dat je bepaalde apps niet goed kunt horen, of wil je een specifieke app juist altijd heel zachtjes laten klinken? Met deze app kan dat.

Lees verder na de advertentie.

App Volume Control

Als je veel verschillende apps gebruikt zul je het vast wel herkennen: bij het wisselen van de apps pas je ook vaak het volume aan. Zo zijn sommige games veel te luid, waardoor het volume direct omlaag moet. Podcasts kun je mogelijk niet goed verstaan, waardoor het volume weer omhoog moet. We kunnen in Android zelf gek genoeg nog niet het volumeniveau van losse apps vastzetten, maar gelukkig is er nu een app om dat wel te doen.

App Volume Control is een app waarmee je in principe van elke app op je Android kunt instellen hoe luid het moet zijn. Je hoeft App Volume Control niet bij elke app in te laten schakelen, maar je kiest zelf de apps waarvoor je de volume wil laten vastzetten.

Bij de instellingen van de losse apps in App Volume Control kun je kiezen voor ‘when start’ en ‘when close’. Bij de eerste optie kun je aangeven hoe het volume aangepast moet worden bij het starten van de app. Bij de latere optie kun je aangeven hoe het volume aangepast moet worden als je de app weer sluit. Je kunt eventueel ook een vertraging instellen, waardoor de volumeverandering iets achterloopt.

App Volume Control downloaden

Er zijn twee versies van de app te verkrijgen, een betaalde versie voor 0,99 euro en een gratis versie met advertenties. Beide apps zijn te downloaden in de Play Store via onderstaande links. De apps vragen maar om 1,5 of 2,4MB vrije ruimte. Voor beide versies is minimaal Android 4.0.3 nodig.

Download App Volume Control in Google Play (gratis)
Download App Volume Control Pro in Google Play (0,99 euro)

Via: Gizmodo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu