In 4 stappen nfc instellen om draadloos bestanden te delen

Gijs Ettes
22 april 2014, 15:42
1 min leestijd
In 4 stappen nfc instellen om draadloos bestanden te delen

Met Near Field Communication (nfc) is het mogelijk om heel gemakkelijk bestanden tussen Androids te delen.

Lees verder na de advertentie.

Near Field Communication

Steeds meer Android-toestellen, waaronder populaire modellen van Samsung en Sony, hebben een Near Field Communication (nfc)-chip ingebouwd. Deze chip vind je ook in de ov-chipkaart en steeds meer bankpassen en biedt de mogelijkheid om draadloos bijvoorbeeld betalingen te verrichten of gegevens uit te wisselen. Daarnaast kun je de nfc-chip gebruiken om snel een koppeling te maken met bijvoorbeeld een draadloze speaker.

  1. Als je toestel een nfc-chip bevat, staat dit vaak op de verpakking of in de handleiding.
  2. Je kunt ook in je Android-toestel kijken of het nfc bevat door naar ‘Instellingen > Draadloos en netwerken > NFC‘ te gaan. Als je de optie ziet, kun je deze aanvinken en gebruiken.
  3. Wanneer je twee toestellen met nfc hebt geactiveerd, kun je de achterkanten van de apparaten tegen elkaar houden. Vervolgens maken de Android-toestellen verbinding met elkaar via nfc.
  4. Als je een Google Maps-locatie, app in de Google Play Store, foto of contact naar het andere toestel wilt versturen, ga je eerst naar de betreffende content die je wilt versturen.

In de screenshot zie je een foto die op deze wijze wordt gedeeld. Ga naar de galerij, kies een foto en houd de twee Android-toestellen met de achterkanten tegen elkaar aan. Als de verzender op het scherm drukt, wordt de foto via nfc verstuurd. Zo gepiept dus!

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu