Tip: Zo schakel je de gespreksweergave in Gmail uit

Erwin Vogelaar
8 augustus 2018, 8:56
2 min leestijd
Tip: Zo schakel je de gespreksweergave in Gmail uit

Google laat je eindelijk de Gmail-gespreksweergave in de Android-app uitschakelen. Hierdoor worden e-mails niet meer gegroepeerd als gesprekken.

Lees verder na de advertentie.

Schakel Gmail gespreksweergave uit

Bij de lancering van Gmail, introduceerde Google de gespreksweergave als nieuwe standaard om e-mails te groeperen. Zowel op web als in de app werden gesprekken bij elkaar gebundeld. Na veel klachten heeft Google vorig jaar besloten om gebruikers deze optie uit te laten schakelen in de webversie. Blijkbaar wordt daar veel gebruik van gemaakt, want de Android-app volgt nu ook.

Hoewel de gespreksweergave handig kan zijn, heeft het ook nadelen. Zo staan nieuwe reacties helemaal onderin en dat is lastig als er een hoop e-mails in een gesprek staan. Daarnaast worden gesprekken afgekapt na honderd e-mails waarna er een nieuw gesprek wordt gestart.

gmail gespreksweergave

Om de gespreksweergave uit te schakelen doorloop je de volgende stappen.

  1. Open de Gmail-app;
  2. Tik linksboven op de hamburgerknop om het menu te openen;
  3. Kies voor ‘Instellingen > Algemene instellingen’;
  4. Verwijder het vinkje naast ‘Gespreksweergave’.

Het kan zijn dat je de optie nog niet vindt in de instellingen van je app. Google rolt de nieuwe functie op dit moment geleidelijk uit. Het kan tot vijftien dagen duren tot iedereen het nieuwe vinkje in het menu vindt.

Gmail veegbewegingen aanpassen

Google voegt steeds meer opties aan Gmail toe om de app naar jouw wensen aan te passen. Zo is het sinds enkele maanden mogelijk om veegbewegingen in de app aan te passen. Dat betekent dat als je e-mails naar links of rechts veegt, er iets gebeurt wat jij hebt ingesteld. Lees hoe je aanpasbare veegbewegingen in Gmail gebruikt.

Recentelijk was Gmail ook negatief in het nieuws, omdat externe apps toegang hebben tot je e-mails en mensen daardoor je berichten kunnen lezen. Daar kun je gelukkig makkelijk wat aan doen. Lees hoe je meelezers in Gmail voorkomt.

Lees het laatste nieuws over Gmail

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu