De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo doe je dat: tweestapsverificatie instellen op je Android

Wouter Nijsen
31 augustus 2015, 16:00
2 min leestijd
Zo doe je dat: tweestapsverificatie instellen op je Android

Een goede manier om je Google-account beter te beveiligen, is door gebruik te maken van tweestapsverificatie. In deze tip laten we zien hoe je dit doet met Google Authenticator.

Lees verder na de advertentie.

Tweestapsverificatie in een notendop

Het kan anno 2015 eigenlijk niet meer: één wachtwoord gebruiken voor al je accounts bij verschillende diensten. Toch zijn er nog veel mensen die het doen. Daarom is het verstandig om bijvoorbeeld te kiezen voor  een wachtwoordbeheerder; een dienst die automatisch sterke wachtwoorden voor je aanmaakt en ze bewaart in één kluis.

google authenticator

Met tweestapsverificatie leg je een extra beveiligingslaag over je account, bijvoorbeeld in de vorm van een code. Die wordt naar  je mobiele telefoonnummer verzonden om te verifiëren dat jij het wel echt bent.  Zo voorkom je dat kwaadwillenden genoeg hebben  aan alleen je wachtwoord om in te breken op je account.

Google Authenticator instellen

Er zijn verschillende manieren om tweestapsverificatie in te stellen, maar de makkelijkste is om dit te doen met Google Authenticator.  Dit  beveiligt je Google-account, genereert codes bij verschillende diensten, en werkt ook met populaire wachtwoordbeheerders als LastPass en KeePass.

Voordat je onderstaande stappen doorloopt, is het belangrijk om via deze link  de Google Authenticator-app uit Google Play te downloaden en installeren. De applicatie is gratis en volledig Nederlandstalig.

Google Authenticator
  1. Ga naar deze Google-pagina  op je pc en klik onderin  op `Aan de slag`;
  2. Log in met je Google-account en kies rechts voor ‘Configuratie starten’;
  3. Het is zaak om de stappen op je pc te doorlopen. Voer je telefoonnummer in en druk op ‘Code verzenden’. Je krijgt nu een verificatiecode toegestuurd via sms die je moet invoeren op je pc;
  4. Druk vervolgens op ‘Verifiëren’, ‘Volgende’ en ‘Bevestigen’ om de tweestapsverificatie in te schakelen;
  5. Hierna kom je  op de pagina terecht met alle instellingen over tweestapsverificatie bij Google. Om gebruik te maken van de Google Authenticator-app, dien je op `Overschakelen naar app` te klikken.
  6. Selecteer `Android` en klik op `Doorgaan`. Er wordt vervolgens gevraagd om de qr-code die verschijnt in te scannen. Open de  Google Authenticator-app op je Android, tik op `Een streepjescode scannen` en scan de code in.
  7. Google Authenticator geeft nu een zescijferige code terug. Voer deze in op je pc en druk op `Opslaan` op het proces te voltooien.

Dat was het! Je hebt je Google-account nu van tweestapsverificatie met Google Authenticator voorzien. Wanneer je voortaan inlogt met je account, kun je de Authenticator-app gebruiken om dit veiliger te doen. Houd er wel rekening mee dat je altijd je smartphone bij de hand moet hebben om te kunnen inloggen.

Nieuwe Android-smartphone? 7 zaken om meteen in te stellen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu