Tip: zo kun je back-ups beheren in Google Drive
Wouter Nijsen

De web- en Android-versie van Google Drive biedt nu de optie om back-ups te beheren. In de dienst vind je voortaan een apart Back-up-knopje, waar je alle opgeslagen data van apps terugvindt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Drive back-up beheren

Google Drive wordt al geruime tijd gebruikt om back-ups van apps en games op te slaan, zodat je de data niet kwijt raakt als je smartphone het begeeft of je een ander toestel neemt. Back-ups van apps als WhatsApp worden automatisch in Google Drive opgeslagen en maken het mogelijk om chatgeschiedenis, foto’s en video’s terugzetten op een nieuw toestel. Het was echter nooit mogelijk om de back-ups te bekijken in Google Drive, maar daar is nu verandering in gekomen.

Wanneer je de webversie van Drive opent en inlogt met je Google-account, dan zie je aan de linkerkant het tabblad ‘Back-ups’ staan. Klik je hierop, dan kun je checken welke back-ups er in je Drive zijn opgeslagen. Op Android vind je de map terug in het hamburgermenu.

google drive back-up

Bovenaan de map staat de back-up van je huidige toestel, met daaronder app-backups en opgeslagen data van eerdere smartphones. Tik je op een back-up, dan zie je wat er precies opgeslagen is en hoeveel ruimte de data in beslag neemt. Ook is het mogelijk om handmatig een back-up uit Drive te verwijderen.

Het kan echter zijn dat de Backups-map nog niet zichtbaar is. Het lijkt erop dat Google de functie geleidelijk uitrolt, wat betekent dat iedereen er binnenkort mee aan de slag kan. Zorg in ieder geval dat je de laatste versie van de Google Drive-app hebt geïnstalleerd.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.