Tip: zo werkt de Google Drive-integratie van Inbox
Wouter Nijsen

Inbox by Gmail werd onlangs van een update voorzien die Google Drive-integratie toevoegt. Android Planet laat zien hoe je Drive in de e-mail-app kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo werkt de Inbox Google Drive-integratie

inbox google driveVeel Android-gebruikers hebben zowel Inbox als Google Drive op hun smartphone staan, de apps om hun e-mail en bestanden op een fijne manier te beheren. Hoewel in de desktopversie van Inbox Google Drive al een tijdje is geïntegreerd, is dit nog niet zo lang mogelijk in de Android-app. Een handige functie, omdat je zo links naar bestanden in Drive kunt aanmaken en deze vervolgens kunt delen met een contactpersoon. In de onderstaande stappen beschrijven we hoe dit werkt.

  1. Open de Inbox-app op je Android en stel een nieuwe e-mail op;
  2. Wanneer je het onderwerp en de tekst hebt ingevuld, kun je op het Bijlage-icoontje tikken om een bestand te selecteren;
  3. In het menu dat verschijnt vind je onderin de optie ‘Drive’. Swipe naar rechts om het juiste bestand te selecteren, of zoek het handmatig op.

En dat was het! Door de Drive-integratie is het ook mogelijk om bijlagen die je ontvangt direct in de clouddienst op te slaan. Daarnaast kun je de permissies aanpassen van de links die je invoert.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.