Precies weten hoe laat je van huis moet met Google Maps: zo werkt het
Michel van 't Klaphek

Voortaan kun je in Google Maps tijdens het plannen van een route je vertrek- en aankomsttijd doorgeven. Zo weet je precies hoe laat je van huis moet om nog op tijd te komen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Maps aankomsttijd: zo werkt het

Google Maps krijgt er steeds meer handige functies bij. Naast dat de navigatie-app je behoedt voor boetes door je op flitsers te wijzen, is het voortaan ook makkelijker om op tijd te komen. Je kunt voortaan namelijk aankomst- of vertrektijden doorgeven tijdens het plannen van je reis. Zo weet je weet precies hoe lang de rit duurt, en hoe laat je de deur uit moet.

Zo werkt het:

  1. Werk Google Maps bij naar de nieuwste versie;
  2. Open de app en plan een route zoals je gewend bent;
  3. Tik op de drie stipjes rechtsboven en kies ‘Vertrek- en aankomsttijd instellen’;
  4. Geef aan hoe laat je van huis wil, of wanneer je bij de locatie moet zijn;
  5. Google Maps houdt nu rekening met je aankomst- of vertrektijd.

Nooit meer haast

De nieuwe functie houdt rekening met hoe druk het gemiddeld op de weg is. Wanneer je dus tijdens de spits vertrekt, adviseert Google Maps om op tijd van huis te gaan. Als je op een rustig moment de weg opgaat duurt de rit waarschijnlijk minder lang.

Helaas stuurt de navigatiedienst je (nog) geen herinnering als je bijna moet vertrekken. Wellicht dat deze functie in de toekomst toegevoegd wordt. Voorlopig werkt de functie alleen als je met de auto gaat. In de webversie van Google Maps kun je ook bekijken hoe laat je met het openbaar vervoer van huis moet vertrekken, of aankomt bij je locatie.

→ Download Google Maps in de Play Store (gratis)

Het laatste nieuws over Google Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.