De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tip: zo kun je je Google Maps-route delen met vrienden

Thomas Haenen
19 oktober 2018, 9:41
2 min leestijd
Tip: zo kun je je Google Maps-route delen met vrienden

Onderweg naar een afspraak, en wil je vrienden of collega’s laten weten wanneer je aankomt? Je kunt nu met Google Maps je route delen.

Google Maps-route delen: zo werkt het

Met Google Maps kon je al langer je locatie delen, maar nu biedt het zoekbedrijf zelfs de optie om je hele route door te sturen. Zo weten vrienden, familie en collega’s precies wanneer ze jou kunnen verwachten. Ook kunnen ze in realtime zien waar je precies op de route zit, wat je verwachte aankomsttijd is en zelfs hoeveel procent accu je smartphone nog heeft.

Alleen voor autoritten, fietstochten en wandelingen kun je je route delen. Bij een reis met het openbaar vervoer ontbreekt de optie. De functie is per direct in de Android-versie van Google Maps, al wordt deze wel geleidelijk uitgerold. Het kan enkele dagen duren voor de optie in jouw app te vinden is. Om je route te delen, volg je onderstaande stappen.

Google Maps route delen
  1. Open de Google Maps-app op je smartphone;
  2. Zoek je bestemming op, en start de navigatie naar dat adres;
  3. Druk tijdens de navigatie op het pijltje rechtsonder in beeld, om het menu te openen;
  4. Daar selecteer je ‘Voortgang van reis delen’;
  5. Vervolgens krijg je verschillende contacten en apps te zien waarmee je je locatie deelt. Kies er eentje, en het contact ontvangt een link waarmee ze je route kunnen zien.

Iedereen die deze link opent, kan vervolgens je locatie en route zien. Vervolgens wordt je route gedeeld tot je je bestemming bereikt, of als je eerder al de navigatie afsluit. Ook kun je op ‘Delen stoppen’ drukken, maar dan wordt gelijk de toegang ontzegd voor alle contacten die meekijken. Je kunt er dus niet voor kiezen om specifieke mensen de toegang te ontzeggen.

De functie zit in de nieuwste versie van Google Maps. Check via onderstaande link naar de Play Store even of je de laatste update al hebt ontvangen.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu