De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tip: in 3 stappen je Play Store-bibliotheek opruimen

Michel van 't Klaphek
3 september 2018, 17:05
1 min leestijd
Tip: in 3 stappen je Play Store-bibliotheek opruimen

Soms wil je met een schone lei met de apps op je smartphone beginnen. Android Planet laat daarom zien hoe je apps uit de Play Store-bibliotheek definitief verwijdert.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Store-bibliotheek opruimen

Na verloop van tijd raakt je Google Play Store-bibliotheek behoorlijk vol. Google houdt namelijk een geschiedenis van alle gedownloade apps bij. Dit is in principe handig, omdat je zo altijd apps terugvindt wanneer je bijvoorbeeld van telefoon wisselt. Na jarenlang Android-smartphones te gebruiken, raakt de bibliotheek echter behoorlijk vol en daarmee onoverzichtelijk. Gelukkig is er een manier om dit op te ruimen.

  1. Open de Play Store-app en ga naar het instellingenmenu door op de drie streepjes linksboven te drukken;
  2. Tik op ‘Mijn apps en games’ en ga naar het derde tabblad: ‘Bibliotheek’;
  3. Hier staan alle apps die je ooit hebt geïnstalleerd. Verwijderen doe je door op het kruisje aan de rechterkant te tikken.

Helaas bestaat er geen manier om meerdere apps tegelijkertijd te verwijderen. Je moet programma’s dus voor stuk nalopen, op het kruisje drukken en deïnstalleren. Vroeger was er wel een optie om dit te regelen, maar deze is helaas niet meer aanwezig.

Op het Google-forum vragen dan ook meerdere mensen om de terugkeer van deze optie. Helemaal wanneer je al lange tijd een Android-telefoon gebruikt, kan het lang duren voordat je alle apps uit je bibliotheek hebt verwijderd. Bovendien staan veel apps niet meer in de Play Store, waardoor je ze überhaupt niet eens zou opnieuw zou kunnen installeren.

→ Op zoek naar meer handige tips? Check dan ons Android-tips overzicht!

Lees meer in ons Google Play-maandthema

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu