Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo activeer je de multiwindow-modus in Android Marshmallow

Gijs Ettes
6 oktober 2015, 12:28
1 min leestijd
Zo activeer je de multiwindow-modus in Android Marshmallow

Android Marshmallow brengt multiwindow met zich mee, een interessante nieuwe feature die je  twee apps gelijktijdig laat  draaien. De modus is helaas niet direct zichtbaar, maar moet handmatig worden ingeschakeld.

Lees verder na de advertentie.

Multiwindow in Android Marshmallow

multiwindow in Android Marshmallow

De multiwindow-modus in Android Marshmallow is vergelijkbaar met de feature die al langer op toestellen van LG en Samsung beschikbaar is. Je kunt er  twee apps gelijktijdig onder elkaar mee draaien, wat bijvoorbeeld handig is als je tijdens het bekijken van een YouTube-video snel iets wil opzoeken op het web. Je toont  dan de video op het bovenste gedeelte van het scherm en de Chrome-browser direct eronder.

Multiwindow is standaard helaas niet geïmplementeerd in Android 6.0. Om de modus te activeren, moeten gebruikers enkele zaken in de build.prop aanpassen. Op het forum van XDA is hiervoor een stappenplan te vinden dat  precies beschrijft welke handelingen je moet doen. Is dat  gelukt, dan zie  je in het multitaskoverzicht een pictogram waarmee je een app aan het scherm kunt toevoegen, onder de app die op dat moment actief is.

De functie  is waarschijnlijk nog in ontwikkeling, waardoor hij  vooralsnog alleen met een omweg is te activeren. Mogelijk komt hier in een toekomstige update verandering in. Meer weten over de nieuwe Android-versie die sinds gisteren voor Nexus-toestellen beschikbaar is? Check ons uitgebreide Android Marshmallow dossier. Later vandaag zullen we in een uitgebreide review stilstaan bij alles wat vernieuwd en verbeterd is in Android 6.0.

Het laatste nieuws over Android Marshmallow

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu