Plaats een gif op het always on-scherm van je Samsung-smartphone

Erwin Vogelaar
31 maart 2018, 9:52
2 min leestijd
Plaats een gif op het always on-scherm van je Samsung-smartphone

Het is bij moderne Samsung-toestellen voortaan mogelijk om op het always on-scherm gifs te plaatsen. Zo maak je het scherm net iets leuker.

Lees verder na de advertentie.

Samsung always on-scherm gifs toevoegen

De meeste moderne smartphone beschikken over een always on-scherm. Zo kun je altijd informatie zoals de tijd en je notificaties checken zonder het volledige scherm in te schakelen. Deze functie wordt op de nieuwste Samsung-toestellen nu een stukje leuker door de mogelijkheid om gifs toe te voegen.

samsung always on-scherm gifs

Eerder maakte Samsung het al mogelijk om foto’s op dit scherm te plaatsen als een soort fotolijstje. Gifs zijn de volgende stap. Deze optie is toegevoegd in de nieuwste update van de always on-software die je via de Galaxy App Store downloadt. De functie werkt met versie 3.2.26.4 of hoger.

Uitleg en limieten

Een gif toevoegen kan op twee manieren. De eerste optie is om naar je afbeeldingen te gaan, je gif te selecteren, op de drie puntjes rechtsboven in het scherm te tikken en voor het always on-scherm te kiezen. Je kunt ook het always on-scherm openen, de wijzerplaat met fotolijstje kiezen en vervolgens de gif die je wil gebruiken selecteren.

De functie heeft wel enkele limieten. Zo kan de gif niet te lang zijn en blijft de gif niet oneindig loopen. Zodra je op je scherm kijkt, speelt de gif één keer af. Tik er twee keer op om de gif nogmaals af te laten spelen. Deze limieten zijn natuurlijk bedoeld om de accu van je toestel te besparen. De laatste limiet is dat je toestel op Android 8.0 (Oreo) of hoger moet draaien.

Schakel de Bixby-knop uit

Samsung-toestellen bieden handige functies die je elders niet ziet, maar je hebt er niet altijd behoefte aan. Neem de fysieke Bixby-knop aan de zijkant van je smartphone, waarmee je de spraakassistent oproept. Het is onhandig als je deze knop per ongeluk indrukt. Check hiervoor onze tip om de Bixby-knop uit te schakelen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu