De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo schakel je de Bixby-knop uit op je Samsung-smartphone

Thomas Haenen
21 maart 2018, 13:07
2 min leestijd
Zo schakel je de Bixby-knop uit op je Samsung-smartphone

Druk jij ook om de haverklap per ongeluk op de Bixby-knop van je nieuwe Samsung Galaxy S9 of Galaxy Note 8? De laatste update schakelt de knop eindelijk uit.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Bixby-knop uitschakelen

Samsung doet er nog altijd alles aan om zijn nieuwe virtuele assistent in het zonnetje te zetten. Bixby heeft een prominente plek op de belangrijkste en populairste Samsung-smartphones. Zowel op de Galaxy S9, Galaxy S8 als de Galaxy Note 8 heeft het bedrijf een fysieke knop op de zijkant van het toestel geplaatst, waarmee Bixby op elk moment geopend kan worden.

Niet elke gebruiker is daar even blij mee, omdat de knop direct onder de volumeknoppen zit. Daardoor kan het geregeld voorkomen dat je hem op de tast per ongeluk indrukt. Vervolgens krijg je direct het Bixby Home-overzicht in beeld en verdwijnt de app die op dat moment open stond. Gelukkig is er een vrij makkelijke manier om de knop weer uit te schakelen.

Samsung Bixby-knop uitschakelen

Eerder doken er enkele apps op waarmee je Bixby kon blokkeren of aanpassen. Zo werd het een snelkoppelingsknop waarmee je bijvoorbeeld de camera of een favoriete app kon openen. Samsung blokkeerde die apps echter al snel. Inmiddels lijkt het bedrijf er anders over te denken. Met een eerdere update kon je Bixby Home al uitschakelen, maar tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de knop helemaal uit te zetten. Zo kan de knop zelfs niet meer gebruikt worden om de telefoon uit de slaapstand te halen.

Zo zet je Bixby Home uit

Zorg er eerst voor dat jouw smartphone van de nieuwste Bixby-versie voorzien is. Dat doe je door de app te openen, rechtsboven op de drie puntjes te drukken voor het menu, en vervolgens ‘Instellingen’ te selecteren. Druk bovenaan op ‘Over Bixby’ om eventuele updates binnen te halen. Heb je een Galaxy S9 of Galaxy S9 Plus, dan is deze functie standaard al beschikbaar op jouw smartphone.

Vervolgens ga je terug naar het Bixby Home-overzicht. Daar druk je rechtsboven op het tandwiel-icoontje. In het menu dat dan in beeld verschijnt zet je de ‘Bixby-toets’ op uit.

Daarmee verdwijnt Bixby natuurlijk niet volledig van je smartphone. Het Bixby Home-overzicht is nog altijd te vinden door op je homescreen naar links te vegen. Dit kun je echter ook uitschakelen, door te knijpen op je homescreen, naar Bixby Home te swipen en rechtsboven dit uit te schakelen. Heb je Bixby Voice ingesteld, dan krijg je overigens nog wel de stemgestuurde assistent als je de knop langere tijd ingedrukt houdt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu