Deze apps kun je veilig verwijderen van je Samsung-telefoon

Mike Peek
20 september 2023, 9:03
2 min leestijd
Deze apps kun je veilig verwijderen van je Samsung-telefoon

Als je een smartphone van Samsung koopt, krijg je een hoop apps meegeleverd die je misschien liever wil verwijderen. Maar welke kun je veilig in de digitale prullenbak gooien? We zetten ze op een rij!

Lees verder na de advertentie.

Samsung apps verwijderen

Heb je net een nieuwe smartphone van Samsung gekocht, zoals de Galaxy S23? Als je de set-up doorloopt, krijg je een scherm te zien waarop je wordt gevraagd welke extra apps je wil installeren. Daar zitten een hoop exemplaren van Samsung zelf tussen, maar ook zaken als Microsoft Office en LinkedIn. Bedenk je dus goed of je deze ook echt gaat gebruiken voor je ze op het toestel zet.

Heb je ze al geïnstalleerd? Hieronder vind je een lijstje met apps die je zonder problemen van je Samsung-telefoon kunt verwijderen. Gooi ze er dus vooral af als je ze niet gebruikt. Ze nemen immers ruimte in die je ook voor andere zaken kunt benutten. Bovendien staat een opgeruimde telefoon een stuk netter.

– Smart Switch– Samsung Pass
– SmartThings– Samsung Members
– Samsung Wallet– Samsung Dex
– Game Launcher– Samsung Kids
– Samsung Health– Samsung Global Goals
– Galaxy Store– Find My Mobile
– Samsung Internet– Samsung Health Monitor
– Samsung Cloud– PENUP
– Galaxy Themes– Microsoft Office
– Samsung Notes– Microsoft Outlook
– Bixby– LinkedIN


Apps verwijderen doe je zo

Wil je één van de hierboven genoemde apps verwijderen? Dat is gelukkig heel eenvoudig, maar je moet natuurlijk wel even weten hoe het zit. Als je onderstaand stappenplan volgt, is het zo gepiept.

  1. Veeg omhoog vanaf het thuisscherm;

  2. Tik op de app die je wil verwijderen en houd hem ingedrukt;

  3. Tik in het menu dat verschijnt op ‘Verwijderen’.

Alle apps uit het lijstje moet je op deze manier kunnen verwijderen. Bij sommige andere apps kan dat niet. Het is dan wel mogelijk om ze uit te schakelen. Tik in het hierboven genoemde menu op (i) en tik op ‘Schakel uit’.

Wil je meer van dit soort tips lezen? Download dan de gratis Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Volg ons ook op Instagram, Twitter of Facebook.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu