Tip: Zo gebruik je de slaaptimer van Spotify

Sten de Bruijn
3 december 2019, 16:46
2 min leestijd
Tip: Zo gebruik je de slaaptimer van Spotify

Wist je dat Spotify een handige slaapstand heeft? Hiermee is het makkelijker om in slaap te vallen terwijl je muziek of podcasts luistert. Dit is hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Spotify-slaapstand is beschikbaar

Spotify-gebruikers op Android hebben sinds een tijdje de beschikking over een slaapstand gekregen. Met een slaapstand zet je een timer aan zodra je in bed ligt. Is de tijd afgelopen, dan stopt de muziek en slaap jij hopelijk.

Een slaaptimer is een standaard onderdeel van audio-apps, maar Spotify heeft er wat langer mee gewacht. Veel mensen luisteren naar podcasts of rustige muziek om in slaap te vallen, maar dan wil je niet later weer wakker worden als er plots een nieuw nummer of een andere podcast begint.

Zo gebruik je de Spotify-slaaptimer

Om de slaaptimer te gebruiken doorloop je de volgende stappen in de Spotify-app:

  1. Speel muziek of een podcast af;
  2. Tik op de drie puntjes rechtsboven om het menu te openen;
  3. Kies voor ‘ Timer voor slaapstand’;
  4. In het nieuwe scherm kies je hoelang de slaapstand moet zijn.

Je kunt kiezen uit 5 minuten, 10 minuten, 15 minuten, 30 minuten, 45 minuten een uur of tot het eind van het nummer. Is de tijd op, dan wordt de muziek bruut afgekapt.

Heb je een slaaptimer ingesteld, dan zie je dat op dezelfde plek als bij stap 3. Naast ‘Timer voor slaapstand’ staat dan hoelang de timer nog duurt. Tik daarop en scroll naar onder om ‘Timer uitschakelen’ te vinden. Druk daarop om de slaapstand weer uit te schakelen.

Meer Spotify-tips

Er zijn nog meer manieren om alles uit de Spotify-app te halen. Wist je bijvoorbeeld dat je ook wakker kunt worden met je favoriete muziek? Ook kun je makkelijk afspeellijsten, artiesten en albums in Spotify sorteren, en een Spotify-widget op je homescreen zetten. Lees meer in ons overzicht met handige Spotify-tips.

Het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu