Tip: Zo gebruik je de Spotify-slaapstand
Erwin Vogelaar

Eindelijk heeft Spotify een slaapstand gekregen. Nu is het makkelijker om in slaap te vallen terwijl je muziek of podcasts luistert. Dit is hoe het werkt.

Spotify-slaapstand is beschikbaar

Spotify-gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar de populaire muziek-app heeft heeft eindelijk een eigen slaapstand gekregen. Met een slaapstand zet je een timer aan zodra je in bed ligt. Is de tijd afgelopen, dan stopt de muziek en slaap jij hopelijk.

Een slaaptimer is een standaard onderdeel van audio-apps, maar op een andere manier heeft Spotify er lang mee gewacht. Veel mensen luisteren naar podcasts of rustige muziek om in slaap te vallen, maar dan wil je niet later weer wakker worden als er plots een nieuw nummer of een andere podcast begint.

Zo gebruik je de Spotify slaaptimer

Om de slaaptimer te gebruiken doorloop je de volgende stappen in de Spotify-app:

  1. Speel muziek of een podcast af;
  2. Tik op de drie puntjes rechtsboven om het menu te openen;
  3. Kies voor ‘ Timer voor slaapstand’;
  4. In het nieuwe scherm kies je hoelang de slaapstand moet zijn.

Je kunt kiezen uit 5 minuten, 10 minuten, 15 minuten, 30 minuten, 45 minuten een uur of tot het eind van het nummer. Is de tijd op, dan wordt de muziek bruut afgekapt.

Heb je een slaaptimer ingesteld, dan zie je dat op dezelfde plek als bij stap 3. Naast ‘Timer voor slaapstand’ staat dan hoelang de timer nog duurt. Tik daarop en scroll naar onder om ‘Timer uitschakelen’ te vinden. Druk daarop om de slaapstand weer uit te schakelen.

Meer Spotify-tips

Er zijn nog meer manieren om alles uit de Spotify-app te halen. Wist je bijvoorbeeld dat je muziek in betere kwaliteit kan laten afspelen? Of dat je Spotify aan Google Maps kunt koppelen, om de app tijdens het rijden te besturen? Lees die tips en meer in ons overzicht met 7 handige Spotify-tips.

Het laatste nieuws over Spotify

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.