De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo stream je nagenoeg elke video naar de Chromecast

Gijs Ettes
31 mei 2017, 16:55
2 min leestijd
Zo stream je nagenoeg elke video naar de Chromecast

Praktisch alle populaire video-apps – waaronder Netflix, YouTube en Videoland – hebben Chromecast-ondersteuning. Het streamen van lokale video’s vanaf pc of Mac kan echter een uitdaging zijn.

Lees verder na de advertentie.

Lokale video’s naar je Chromecast streamen

Gelukkig zijn er verschillende opties om lokale bestanden, zoals gedownloade films of series, naar de Chromecast te streamen. Een populaire optie is Plex, dat allang geen betaald abonnement meer vereist voor deze functionaliteit. Heb je de app op je smartphone of tablet en bevindt de Chromecast zich in hetzelfde netwerk, dan verschijnt het bekende Cast-icoontje rechtsboven, zodat je een video naar je tv kunt sturen. Ook aan Chromecast-ondersteuning voor de populaire VLC Player wordt gewerkt, maar in de stabiele release van die app zit nog steeds geen optie om te streamen.

chromecast streamen

Onze favoriete optie die Chromecast streamen heel simpel maakt, is Videostream for Google Chromecast. Deze Chrome-extensie werkt met veel videoformaten overweg en ondersteunt ondertiteling. Je vindt de gratis extensie in de Chrome Web Store en in Google Play is een remote-app om Videostream met je smartphone te bedienen. Na installatie is het een kwestie van een video op je pc of Mac vinden die je wilt streamen, waarna je met het Cast-icoon verbinding met de Chromecast maakt. Vervolgens kun je ondertitels instellen – wat met een Premium-account zelfs automatisch gaat. Een betaald abonnement is bovendien vrij van reclame.

Prettig aan Videostream is dat de extensie volledig Nederlandstalig is, en je de optie geeft om de beeldkwaliteit te verlagen als je internetverbinding niet snel genoeg is. Voor de beste resultaten raden we je aan om van 5GHz-wifi gebruik te maken, omdat je bij 2,4GHz-verbinding het risico loopt op haperingen. Wil je 4K-video’s streamen, dan heb je een Chromecast Ultra nodig en een vliegensvlugge (50Mbps+) internetverbinding. Anders moet de video om de haverklap bufferen.

Lees ook: De 25 beste Chromecast-apps op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu