Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Tip: zo bedien je je Android-toestel vanaf een pc of Mac

Wouter Nijsen
25 augustus 2015, 12:02
2 min leestijd
Tip: zo bedien je je Android-toestel vanaf een pc of Mac

Vysor maakt het mogelijk om je Android-smartphone te bedienen vanaf je pc. In deze tip laten we zien hoe je deze  nieuwe Chrome-extensie instelt en gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Bedien je smartphone met Vysor

Het was al mogelijk om je Android-toestel vanaf je pc te bedienen, maar de Chrome-extensie Vysor maakt dat  wel heel gemakkelijk. Vysor is gemaakt door de bekende ontwikkelaar Koushik Dutta en is sinds kort beschikbaar. Wanneer je de extensie  met een Android-smartphone koppelt, wordt het scherm van het toestel op je pc getoond.

Dat is handig, omdat je zo de complete controle over je Android hebt zonder dat je de smartphone  hoeft aan te raken. In de stappen hieronder leggen we uit hoe  Vysor werkt. Zorg er wel voor dat je gebruikmaakt van Google Chrome op je pc of Mac.

Vysor
  1. Download en installeer de Vysor Chrome-app via deze link;
  2. Schakel  usb-foutopsporing in door de ontwikkelaarsopties op je Android-toestel te activeren. Open hiervoor eerst de Instellingen-app;
  3. Tik vervolgens onderin op `Toestel-info` (of ‘Over de telefoon’) en druk acht keer op `Build-nummer` om de ontwikkelaarsopties te activeren;
  4. Sluit je smartphone met  een usb-kabel aan op je computer  en start de Vysor-app;
  5. De applicatie herkent nu automatisch je toestel en toont vervolgens het scherm.

Wanneer je je Android op je pc aansluit, is het belangrijk om de usb-foutopsporing op je smartphone toe te staan. Dat doe je door simpelweg op `OK` te drukken. Druk je op ‘Altijd toestaan vanaf deze computer’, dan wordt Vysor voortaan automatisch opgestart.

Nog niet perfect

Omdat Vysor momenteel als  bèta beschikbaar is, is de app nog verre van af. Zo hapert de applicatie nog regelmatig en is `ie bijvoorbeeld niet voor games geschikt. Spelletjes als Angry Birds 2 en Fallout Shelter worden wel opgestart, maar zien er korrelig uit en zijn door de lage framerate amper speelbaar. Daar komt mogelijk nog verandering in, omdat Vysor de komende tijd flink wordt verbeterd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu