Huawei P30 Lite videoreview: betaalbaar alternatief voor de P30 Pro?

Thomas Haenen
9 mei 2019, 16:33
2 min leestijd

Met een adviesprijs van 369 euro is de Huawei P30 Lite een stuk goedkoper dan zijn grotere broers. Maar is het echt een goed alternatief voor de P30 Pro? Dat vertellen we je in deze videoreview.

Huawei P30 Lite videoreview

Huawei brengt dit voorjaar drie toestellen uit in de P30-reeks. Het model dat je overal ziet is de Huawei P30 Pro, een echte topper met veel kracht, goede camera’s en een flinke accu. Voor een paar honderd euro minder heb je de Huawei P30, die in elk aspect net wat minder indrukwekkend is. Daar weer onder zit de Huawei P30 Lite.

Om die lagere prijs mogelijk te maken, heeft Huawei wat moeten besparen. Zo heeft de P30 Lite wel drie camera’s, maar met een groothoeklens en dieptesensor. De periscopische zoomlens van de P30 Pro ontbreekt dus. Toch maak je ook met dit toestel prima foto’s, zoals we in onze Huawei P30 Lite videoreview vertellen. Vergeet je niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste kunt checken.

Binnenkort verschijnt ook onze review van de Huawei P30 Lite in tekstvorm, waarin we dieper op de features van deze betaalbare Android-smartphone in gaan. Toch kunnen we al zeggen dat deze Huawei-telefoon een goede indruk achterlaat. Qua kracht, accu en design doet hij alles wat je van een smartphone zou willen. De camera haalt het natuurlijk niet bij het topmodel, maar met extra’s als de groothoeklens schiet je nog steeds mooie en scherpe foto’s.

Wel is de Huawei P30 Lite op dit moment nog iets te duur. Voor 369 euro heb je ook al de Huawei P20 van vorig jaar, of haal je zowat de Xiaomi Mi 9 in huis. Beide zijn krachtiger en hebben betere camera’s. Gelukkig zakken Huawei-smartphones snel in prijs. Als je later deze zomer de Huawei P30 Lite in huis haalt voor zo’n 250 tot 300 euro, dan heb je een veel betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Zie jij deze smartphone wel zitten? Via onze prijsvergelijker helpen we je de beste aanbiedingen te vinden. Een losse Huawei P30 Lite vind je voor de adviesprijs van 369 euro. Kies je voor een P30 Lite met abonnement, dan kun je terecht bij alle grote providers.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu