Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei P30 Lite

Scherm
6 inch
Camera
20 megapixel

Huawei P30 Lite: veel camera’s voor weinig geld

Met de Huawei P30 Lite haal je een mid-range smartphone in huis die qua ontwerp veel lijkt op de duurdere P30 en P30 Pro. Het toestel valt op met zijn driedubbele camera achterop en heeft vlotte hardware, waaronder een zee aan opslaggeheugen. De drie camera’s hebben verschillende functies en kunnen onder andere portretfoto’s maken. Bij dit zogeheten bokeh-effect wordt de achtergrond van een foto vervaagd.

De Huawei P30 Lite in vogelvlucht

De Huawei P30 Lite is betaalbaar, maar levert weinig in op specificaties en features. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het toestel voor je op een rijtje gezet.

  • 6 inch lcd-scherm met resolutie van 2312 bij 1080 pixels
  • Driedubbele camera achterop (20 + 16 + 2 megapixel)
  • Loopt op Android 9.0 (Pie) met Huawei’s EMUI-schil
  • 2,2GHz octacore-processor met 4GB RAM
  • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • Usb-c en 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting

Meer over de Huawei P30 Lite

Huawei’s P30 Lite heeft een glazen behuizing met een 6 inch display dat bijna de hele voorkant in beslag neemt. Bovenin het scherm zit een kleine notch voor de frontcamera. Achterop vind je naast de driedubbele camera ook een vingerafdrukscanner.

Het toestel draait op een Kirin 710-chipset, een processor die ook in de Huawei P Smart (2019) zit en prima prestaties levert. Verwacht echter niet dat je de zwaarste games probleemloos kan spelen. Met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte heeft de P30 Lite veel geheugen om te multitasken en apps en andere media op te slaan. Ook handig is de dual-sim-ondersteuning, wat betekent dat je twee simkaarten tegelijk kan gebruiken. Zo ben je bijvoorbeeld voor werk en privé bereikbaar op één toestel.

Huawei P30 Lite lek

Bij zijn release kwam de Huawei P30 Lite met Android 9.0 (Pie) en EMUI 9. De EMUI-softwareschil past Android flink aan, zowel visueel als onderhuids. Veel features werken op een Huawei-toestel iets anders dan op een smartphone van een ander merk.

Ook bevat EMUI een aantal toegevoegde apps van derde partijen, al kan je die gelukkig verwijderen. Hoewel EMUI niet per se een minpunt is, is de softwareschil wel een aandachtspunt. Sommige gebruikers prefereren namelijk een minder ingrijpende schil.

Huawei belooft dat de P30 Lite om de maand een beveiligingsupdate krijgt voor een periode van twee jaar. Ook ontvangt de smartphone minimaal één grote Android-update.

Laatste berichten

Renders tonen Huawei P30 met koptelefoonaansluiting, maar niet op P30 Pro

Renders tonen Huawei P30 met koptelefoonaansluiting, maar niet op P30 Pro

Nieuws De Huawei P30 en P30 Pro zijn van alle kanten te bewonderen op een nieuwe set renders. Die verraden tevens enkele opvallende toevoegingen, zoals een koptelefoonaansluiting op één van de twee onaangekondigde smartphones.
‘Huawei P30 Lite krijgt meer opslagruimte dan P20 Lite voor zelfde prijs’

‘Huawei P30 Lite krijgt meer opslagruimte dan P20 Lite voor zelfde prijs’

Nieuws Huawei's onaangekondigde P30 Lite krijgt twee keer zoveel opslagruimte als zijn voorganger, maar heeft waarschijnlijk wel dezelfde adviesprijs. Het toestel wordt waarschijnlijk binnenkort gepresenteerd.
Huawei presenteert P30, P30 Pro en P30 Lite op 26 maart

Huawei presenteert P30, P30 Pro en P30 Lite op 26 maart

Nieuws Huawei heeft op Twitter bekendgemaakt dat de P30-serie op dinsdag 26 maart in Parijs wordt onthuld. Dan komen we te weten wat de specificaties, belangrijkste vernieuwingen en adviesprijzen zijn.
‘Huawei P30 Lite gelekt, onthulling mogelijk eerder dan verwacht’

‘Huawei P30 Lite gelekt, onthulling mogelijk eerder dan verwacht’

Nieuws Ook dit jaar maakt Huawei weer een betaalbare variant van zijn vlaggenschip. Van de vermeende Huawei P30 Lite zijn mogelijk de eerste specificaties uitgelekt, waaronder details over het scherm en de camera's.

Download onze app

Download onze app