Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite: veel camera’s voor weinig geld

Met de Huawei P30 Lite haal je een midrange smartphone in huis die qua ontwerp veel lijkt op de duurdere P30 en P30 Pro. Het toestel valt op met zijn driedubbele camera achterop en heeft vlotte hardware, waaronder een zee aan opslaggeheugen. De drie camera’s hebben verschillende functies en kunnen onder andere portretfoto’s maken. Bij dit zogeheten bokeh-effect wordt de achtergrond van een foto vervaagd. Lees op deze pagina alles over de P30 Lite van Huawei.

De Huawei P30 Lite in vogelvlucht

De P30 Lite is betaalbaar, maar levert weinig in op specificaties en features. Hieronder hebben we de belangrijkste plus- en minpunten van het toestel voor je op een rijtje gezet.

Pluspunten Huawei P30 Lite

  • Fraai design met groot scherm
  • Drie camera’s met groothoekslens
  • Lekker vlotte hardware en snelladen
  • Vingerafdrukscanner ontgrendelt snel

Minpunten Huawei P30 Lite

  • EMUI-skin is behoorlijk zwaar en ingewikkeld
  • Niet de beste software-ondersteuning

Ben voordelig: tot 3000 MB gratis bij de Huawei P30 Lite!

De Huawei P30 lite bij Ben:
✔ 2000 MB data en 100 min/sms
✔ 24 maanden vaste lage prijzen
Nu tot 3000 MB gratis
✔ Tijdelijk geen aansluitkosten!

Meer informatie   Bekijk aanbieding

Meer over de Huawei P30 Lite

Huawei’s P30 Lite heeft een glazen behuizing met een 6,15 inch-display dat bijna de hele voorkant in beslag neemt. Bovenin het scherm zit een kleine notch voor de 24 megapixel-frontcamera. Achterop vind je naast de driedubbele camera ook een vingerafdrukscanner.

Het toestel draait op een Kirin 710-chip, een processor die ook in de Huawei P Smart (2019) zit en prima prestaties levert. Verwacht echter niet dat je de zwaarste games probleemloos kan spelen. Met 4GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte heeft de P30 Lite veel geheugen om te multitasken en apps en andere media op te slaan. Ook handig is de dualsim-ondersteuning, wat betekent dat je twee simkaarten tegelijk kan gebruiken. Zo ben je bijvoorbeeld voor werk en privé bereikbaar op één toestel.

huawei p30 lite

Bij zijn release draait de P30 Lite met Android 9.0 (Pie) en EMUI. De EMUI-softwareschil past Android flink aan, zowel visueel als onderhuids. Veel features werken op een Huawei-toestel iets anders dan op een smartphone van een ander merk. Vanaf november 2019 wordt de update naar Android 10.0 voor de P30 Lite uitgerold. Daarbij gaat het wel om een zogenaamde gefaseerde uitrol. Dat betekent dat de update geleidelijk uitrolt en het nog even kan duren, voordat de nieuwe software ook voor jouw toestel klaarstaat.

De nieuwe versie van de door Huawei ontwikkelde EMUI-schil is daarbij ook aanwezig, daarbij gaat het om EMUI 10. Dat laagje over Android heen oogt een stuk strakker en opgeruimder dan zijn voorganger. Wel bevat EMUI een aantal toegevoegde apps van derde partijen, al kun je die gelukkig verwijderen. Android 10 komt met een systeembrede donkere modus en meer privacy-opties. Dankzij de Focus-modus, pauzeer je notificaties van bepaalde apps tijdelijk, waardoor je je volledig kunt focussen op werk of studie. Hoewel EMUI niet per se een minpunt is, vinden veel gebruikers een ‘schonere’ versie van Android fijner. In dat geval kun je beter kiezen voor een smartphone van bijvoorbeeld Nokia.

huawei p30 lite

De P30 Lite heeft drie camera’s aan de achterkant: een reguliere lens van 24 megapixel, een groothoeklens van 8 megapixel en een 2 megapixel-dieptesensor. Die diepte-sensor wordt gebruikt bij het maken van portretfoto’s, terwijl de ultrawijde lens handig is om extra brede beelden vast te leggen. Op de achterkant zit ook de vlotte vingerafdrukscanner.

Huawei belooft dat de P30 Lite om de maand een beveiligingsupdate krijgt voor een periode van twee jaar. Ook ontvangt de smartphone minimaal één grote Android-update, wat in dit geval Android Q is. Het is onduidelijk wanneer de update precies verschijnt, al gebeurt dit waarschijnlijk pas in 2020.

Deze smartphone koop je als… je de features van de Huawei P30 (Pro) wil, maar liever niet te veel betaalt. De P30 Lite is een prima midranger die veel waar voor zijn geld biedt.

Huawei P30 Lite release en prijs

De Huawei P30 Lite werd op 16 april 2019 voor de Nederlandse markt aangekondigd en is vanaf 10 mei verkrijgbaar. Het toestel kost 369 euro en komt in drie kleuren: zwart, wit en blauw. Bestel je tussen 22 april en 10 mei, dan krijg je tijdelijk een set FreeBuds Lite gratis. Deze draadloze oordopjes kosten normaal 119 euro. Houd deze pagina in de gaten voor alles over de release van de smartphone.

Huawei P30 Lite
7,5
Welke Huawei P30 Lite wil je?
Selecteer:
64GB
128GB
Huawei P30 Lite met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 14,00 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 6,50 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Onderzoek: Nokia brengt Android-updates snelst uit, Huawei loopt achter

Onderzoek: Nokia brengt Android-updates snelst uit, Huawei loopt achter

Nieuws Nokia is het snelst met het uitbrengen van Android-updates. Ook Samsung heeft de zaken goed voor elkaar, maar Huawei kan nog wel het één en ander verbeteren. Dat en meer blijkt uit ons onderzoek naar hoe snel populaire Android-smartphones updates ontvangen.
De 4 beste Android-alternatieven voor de iPhone SE 2020

De 4 beste Android-alternatieven voor de iPhone SE 2020

Nieuws Apple heeft de iPhone SE 2020 aangekondigd, een vernieuwde versie van het populaire toestel uit 2016. De competitie liegt er echter niet om. Dit zijn de vier beste Android-alternatieven voor de iPhone SE 2020.
Huawei P30 Lite en Mate 20 Lite krijgen update naar Android 10

Huawei P30 Lite en Mate 20 Lite krijgen update naar Android 10

Nieuws Huawei is begonnen met de uitrol van Android 10 voor twee populaire budgetsmartphones, de P30 Lite en Mate 20 Lite. De updates zijn ook in Nederland uitgebracht en rollen geleidelijk naar alle gebruikers uit.
Android 10-bèta beschikbaar voor Huawei Mate 20-serie, P Smart (2019) en P30 Lite

Android 10-bèta beschikbaar voor Huawei Mate 20-serie, P Smart (2019) en P30 Lite

Nieuws Huawei heeft een Android 10-bèta beschikbaar gemaakt voor een aantal populaire toestellen. Gebruikers van de Huawei Mate 20 (Pro), P Smart (2019), P Smart Plus (2019) en P30 Lite kunnen zich nu aanmelden voor de bèta van EMUI 10.
Deze 17 Huawei-smartphones krijgen een Android Q-update

Deze 17 Huawei-smartphones krijgen een Android Q-update

Nieuws Huawei is hard bezig met de ontwikkeling van Android Q en heeft een lijst van liefst zeventien toestellen vrijgegeven die straks een EMUI 10-update ontvangen. Daarmee wil Huawei de handelsblokkade mogelijk te snel af zijn.