De Nexus 6 verschijnt in december in Nederland en is de eerste Nexus-smartphone van Motorola. In deze Nexus 6 videoreview  werpen we een blik op de phablet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Conclusie Nexus 6 hands-on

Onderstaande conclusie maakt onderdeel uit van de volledige Nexus 6 review (hands-on).

Nexus 6 videoreviewDe Nexus-smartphonelijn was de afgelopen jaren populair vanwege twee belangrijke redenen: de toestellen zijn goedkoop en draaien op een kale versie van Android, die ook als eerste de updates krijgt. Laatstgenoemde blijft met de Nexus 6 behouden, maar de lage prijs is voortaan verleden tijd. Met een adviesprijs van 649 euro richten Google en Motorola zich op een doelgroep die voornamelijk smartphones in combinatie met een abonnement koopt, want weinig mensen geven een kleine 700 euro uit aan een los toestel. En dat terwijl de Nexus 6 niet eens door de grote Nederlandse providers in het assortiment wordt meegenomen.

Niet alleen de prijs wordt een drempel voor consumenten, ook het formaat is voor velen gewoonweg te groot. En daarmee heeft Google willens en wetens twee grote obstakels voor zichzelf gecreëerd, ondanks dat de Nexus 6 misschien wel één van de beste smartphones van het jaar wordt. De Nexus-liefhebber (en dat is een relatief kleine groep) zal het formaat en de high-end-prijs hoogstwaarschijnlijk voor lief nemen, maar het mag duidelijk zijn dat de Nexus 6 voor consumenten minder aantrekkelijk is dan zijn twee voorgangers.

→ Lees ook de volledige Nexus 6 review

Nexus 6 kopen

De Nexus 6 kopen is mogelijk met een abonnement of als los toestel. Hieronder staan de beste aanbiedingen om de Nexus 6 los te kopen.

WinkelUitvoeringenVanafprijs
Coolblue    (Actie)32GB – 64GBvanaf €649,- met gratis ChromecastBekijken
Belsimpel32GB – 64GBvanaf €646,-Bekijken
Studentmobiel32GB – 64GBvanaf €649,-Bekijken
Typhone32GB – 64GBvanaf €649,-Bekijken
Centralpoint32GB – 64GBvanaf €649,-Bekijken

Nexus 6 met abonnement

Wil je de Nexus 6 bestellen in combinatie met een abonnement, dan vind je hieronder daarvoor de beste aanbiedingen. Deze worden dagelijks geactualiseerd.

Motorola Nexus 6
8,0
Welke Motorola Nexus 6 wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Nexus 6 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.