Dit is de Xiaomi Mi 10T

De Xiaomi Mi 10T is eind september 2020 gepresenteerd en is een high-end toestel met een bescheiden prijs. Tegelijkertijd met dit toestel is ook de minder krachtige Mi 10T Lite gepresenteerd. Ook is er nog de Mi 10T Pro, een toestel met onder andere een betere camera. Op deze pagina lees je echter alles over de Xiaomi Mi 10T.

Xiaomi Mi 10T in vogelvlucht:

  • 6,67 inch-scherm met 144 Hz-ververssnelheid
  • Krachtige Snapdragon 865-processor met 8GB RAM
  • Driedubbele camera met 64 megapixel-hoofdsensor
  • 5000 mAh-accu en snellaadfunctie
  • Klaar voor 5G
  • Draait bij de release op Android 10
Xiaomi Mi 10T
Xiaomi Mi 10T

Xiaomi Mi 10T design

De Xiaomi Mi 10T is te verkrijgen in de kleuren zwart of zilver en bevat aan de voor- en achterkant een laagje Gorilla Glass 5. Dat heeft een glimmende afwerking, waardoor vingerafdrukken wat sneller te zien zijn. Aan de bovenkant is een infraroodsensor aanwezig en aan de onderkant vind je een van de speakers, de usb c-poort en het simkaartslot. Aan de rechterkant zijn de aan/uit-knop (met ingebouwde vingerafdrukscanner) en de volumeknoppen te vinden.

De cameramodule op de achterkant steekt flink uit en biedt plaats aan drie camera’s en de flitser. Er is plaats voor twee simkaarten, maar het interne geheugen is niet uit te breiden. In de bovenrand zijn nog een klein notificatieledje en een tweede speaker aanwezig. Opladen van de 5000mAh-batterij kan met maximaal 33 Watt, waarvoor Xiaomi ook de juiste oplader meelevert. Draadloos opladen is niet mogelijk en het toestel is ook niet stof- of waterdicht.

Scherm van 6,67 inch met 144Hz-verversfrequentie

Het scherm van de Xiaomi Mi 10T is 6,67 inch groot en bevat een klein gaatje voor de frontcamera. De fabrikant kiest voor een lcd-paneel met een maximale verversfrequentie van 144Hz. Daardoor ververst het scherm maximaal 144 keer per seconde, wat zorgt voor een soepele ervaring. Dat is echter geen vast gegeven, want die frequentie past zich aan aan de content die wordt getoond. Kijk je bijvoorbeeld een filmpje, dan ververst het scherm minder vaak, wat de accuduur weer ten goede komt.

Overige hardware bestaat uit de high-end Snapdragon 865-chip, 6 of 8GB werkgeheugen en 128GB interne opslag. Dat betekent dat er ook 5G-ondersteuning aanwezig is. Xiaomi levert het toestel uit met Android 10, met daaroverheen de MIUI 12-schil. We verwachten sowieso de update naar Android 11, maar Xiaomi zelf heeft zich hier nog niet over uitgelaten.

Xiaomi Mi 10T

Drie camera’s op de achterkant

De Mi 10T heeft drie camera’s op de achterkant en met de selfecamera schiet je plaatjes van maximaal 20 megapixel. De hoofdcamera heeft een resolutie van 64 megapixel, maar foto’s maak je in een kleiner formaat. Daarvoor worden meerdere pixels samengesmolten tot één pixel. De gemaakte kiekjes bevatten zo veel details en contrast. Er is ook een wijdhoeklens van 13 megapixel aanwezig, om zo foto’s te maken met een iets wijdere hoek. Tot slot maak je makkelijk een close-up met de 5 megapixel-macrocamera.

Je koopt de Xiaomi Mi 10T als… je op zoek bent naar een krachtig maar betaalbaar, adviesprijs 499 euro, toestel.

Xiaomi Mi 10T
Xiaomi Mi 10T
Welke Xiaomi Mi 10T wil je?
Wij hebben momenteel geen Xiaomi Mi 10T aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's