Let op: de Xiaomi Mi 11 Pro is op moment van schrijven nog niet aangekondigd. Onderstaande informatie is gebaseerd op geruchten en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet werkt deze pagina bij zodra er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Xiaomi Mi 11 Pro is een high-end smartphone met indrukwekkende camera’s, een groots scherm en krachtige hardware. Het is ook een betere en duurdere variant van de Mi 11. Op deze pagina lees je meer over de Xiaomi Mi 11 Pro.

Bijzondere camera’s

De camera’s zijn een speerpunt van de Mi 11 Pro. Het toestel heeft een opvallend groot camera-eiland op de achterkant, dat qua vormgeving gelijkenissen vertoont met een premium Huawei-smartphone.

Het lijkt om vier cameralenzen en een flitser te gaan, waaronder één periscoopcamera die tot 120 keer zoom belooft. Dat is grotendeels digitale zoom, waarbij de fotokwaliteit achteruitgaat. Een bepaald aantal keer zoom is optisch, zonder kwaliteitsverlies. Waarschijnlijk gaat het om vijf of tien keer optische zoom. Er zijn maar weinig smartphones met degelijke optische zoom omdat de techniek duur en moeilijk in een toestel te stoppen is.

Het toestel heeft ook een primaire camera en twee andere camera’s, vermoedelijk voor groothoekbeelden en nog iets anders. Op de Xiaomi Mi 11 (die drie camera’s heeft) is de derde camera een macrolens. Daarmee schiet je close-ups van objecten dichtbij.

Indrukwekkende specificaties

De specificaties van de Xiaomi Mi 11 Pro zijn indrukwekkend en doen veel denken aan de Mi 11. Het toestel heeft een razendsnelle Snapdragon 888-processor en vermoedelijk minimaal 8GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen.

Een grote accu houdt de smartphone langer dan een dag aan de praat. Opladen kan zowel via usb-c als draadloos. Exacte snelheden zijn nog niet bekend, maar het lijkt sneller te gaan dan op de Mi 11. Die laadt via usb-c met 55 Watt op en draadloos met 50 Watt. Dat is aanzienlijk krachtiger dan de concurrentie, en de Mi 11 Pro lijkt het dus nóg beter te doen.

xiaomi mi 11 pro renders

Het scherm van de Mi 11 Pro lijkt identiek aan de Mi 11. Dat betekent dat de smartphone een reusachtig 6,81 inch-display heeft met haarscherpe qhd-resolutie. Dankzij de hoge verversingssnelheid van 120Hz oogt het display erg soepel. Het amoled-paneel maakt zwart echt zwart en toont spetterende kleuren. Een laagje Gorilla Glass Victus beschermt het scherm tegen val- en stootschade. Het scherm van de Mi 11 Pro kan zich op alle punten meten met de concurrentie, waaronder de Samsung Galaxy S21 Plus.

MIUI-software

De Mi 11 Pro draait op Android 11, op moment van de release de nieuwste versie. Xiaomi legt hier zijn MIUI 12-schil overheen. MIUI past Android visueel flink aan en voegt allerlei features toe. De software is dus heel anders dan stock-Android. De een vindt dat fijn, terwijl een ander moeilijk kan wennen aan MIUI.

Xiaomi’s updatebeleid is tegenstrijdig. Enerzijds is de fabrikant doorgaans snel met het updaten van zijn (dure) smartphones, anderzijds communiceert het geen updatebeleid. Veel merken, waaronder OnePlus, Nokia en Samsung, doen dat wel. Je weet met de Mi 11 Pro dus niet zo goed waar je aan toe bent, ook niet als het gaat om beveiligingsupdates. In de praktijk krijgen dure Mi-toestellen jarenlang updates, maar Xiaomi zou er goed aan doen duidelijker aan te geven hoe lang en hoe vaak.

Xiaomi Mi 11 Pro release

De Xiaomi Mi 11 Pro is nog niet aangekondigd, waardoor de prijs en releasedatum nog onduidelijk zijn. Zodra er meer bekend is, lees je dat hier.

De Mi 11 is op dit moment alleen nog voor China aangekondigd. Een Nederlandse release volgt snel. Een europrijs wordt dan ook bekendgemaakt, maar lijkt rond de 600 euro te komen liggen. De Mi 11 Pro wordt in ieder geval duurder.

Deze smartphone koop je als je… op zoek bent naar één van de beste en grootste Android-smartphones van 2021.

Xiaomi Mi 11 Pro
Xiaomi Mi 11 Pro
Welke Xiaomi Mi 11 Pro wil je?
Wij hebben momenteel geen Xiaomi Mi 11 Pro aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's