Xiaomi Redmi 9C

Xiaomi Redmi 9C

Dit moet je weten over de Xiaomi Redmi 9C

De Xiaomi Redmi 9C is een zeer betaalbare Android-smartphone met een flink scherm, een reusachtige accu en vier camera’s. Dit toestel is een goedkopere variant van de Redmi 9. Op deze pagina lees je alles over de Redmi 9C.

De Xiaomi Redmi 9C in vogelvlucht

  • 6,53inch scherm met hd-resolutie
  • MediaTek-processor
  • 2 of 3GB werkgeheugen
  • 32 of 64GB opslagruimte met micro-sd-slot
  • Vier camera’s op de achterkant
  • Enorme 5000 mAh-accu met micro-usb-poort
  • Draait bij de release op Android 10
  • Vingerafdrukscanner
redmi 9c

Lange accuduur

De Redmi 9C valt vooral op vanwege zijn enorme accucapaciteit van 5000 mAh. Dat is veel groter dan gebruikelijk en moet genoeg zijn voor twee tot vier dagen gebruik. De accu laadt wel op via een verouderde micro-usb-aansluiting.

Het toestel is gemaakt van kunststof (plastic), heeft een vingerafdrukscanner en vier camera’s op de achterkant. Voorop zit een selfiecamera. Het scherm is met 6,53 groot en toont een duidelijke hd-resolutie. Een full-hd-scherm is nog mooier maar voorbehouden aan duurdere smartphones.

Xiaomi Redmi 9C

De Xiaomi Redmi 9C draait op een MediaTek-processor met 2 of 3GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen meet 32 of 64GB en dat is groot genoeg voor wat apps, foto’s en video’s. Houd er rekening mee dat deze smartphone snel genoeg is voor WhatsApp en andere basisapps, maar dat je er geen Fortnite op kan spelen.

De telefoon draait bij zijn release op Android 10 met de MIUI-schil van Xiaomi. MIUI wijkt flink af van stock-Android en dat kan even wennen zijn. Er worden onder meer veel apps vooraf geïnstalleerd. Gelukkig is MIUI prima te gebruiken. Xiaomi heeft nog niet aangekondigd of de Redmi 9C updates krijgt en zo ja, welke. Dat is een minpunt ten opzichte van Motorola, Nokia en Samsung, die meteen een updatebeleid communiceren.

Xiaomi Redmi 9C kopen

De Xiaomi Redmi 9C is in Nederland te koop vanaf 119 euro en komt uit in meerdere kleuren. Voor die 119 euro krijg je het model met 2GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen. Een versie met 3GB/64GB-geheugen kost 139 euro. Heb je iets minder te besteden of kun je toe met wat mindere specs, check dan ook de Xiaomi Redmi 9A.

Deze smartphone koop je als…. je op zoek bent naar een betaalbaar toestel met een groot, duidelijk scherm en een lange accuduur.

Xiaomi Redmi 9C

Xiaomi Redmi 9C prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 11,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 99,99

Los toestel

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's