Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Xiaomi Redmi 9

Xiaomi Redmi 9
Scherm 6.53 inch
Camera 13 megapixel
Prijs

Dit moet je weten over de Xiaomi Redmi 9

De Xiaomi Redmi 9 is een zeer betaalbare Android-smartphone met een groot scherm, prima specificaties en een reusachtige accu. Het toestel houdt het meerdere dagen uit op een acculading en heeft totaal vijf camera’s aan boord. Lees op deze pagina alles over de Redmi 9.

Pluspunten Xiaomi Redmi 9

  • Grote accu voor meerdere dagen gebruik
  • Vier camera’s achterop
  • Infraroodpoort en snel opladen aanwezig

Minpunten Xiaomi Redmi 9

  • Niet met één hand te bedienen
  • Onduidelijk updatebeleid
  • Zware MIUI-schil is niet voor iedereen

Flinke accu laadt snel op

Het grootste verkoopargument van de Xiaomi Redmi 9 is zijn accucapaciteit van 5020 mAh. Dat is reusachtig, en goed genoeg voor twee tot drie dagen gebruik. Andere recente Xiaomi-toestellen, waaronder de Redmi Note 9 Pro, hebben dezelfde accucapaciteit.

Prettig is dat Xiaomi een snellader van 18 Watt meelevert, die de accu in rap tempo oplaadt. De meeste smartphones in dit prijssegment komen met een 10 tot 15 Watt-stekker. Het laden gaat via een usb-c-aansluiting.

Xiaomi Redmi 9

Vierdubbele camera op de achterkant

Ook interessant is de vierdubbele camera op de achterkant van de Redmi 9. Zo’n uitgebreide cameramodule was een paar jaar geleden nog ondenkbaar op een betaalbare telefoon. Dit Xiaomi-model maakt standaard foto’s met zijn 48 megapixel hoofdcamera. Die gebruikt een quad-bayer-techniek om pixels samen te voegen, wat een 12 megapixel foto oplevert. Dit moet de kwaliteit ten goede komen.

Het toestel heeft daarnaast een 8 megapixel groothoekcamera voor breedbeeld-plaatjes. Handig als je voor een groot gebouw staat of een fraai landschap wil vastleggen. Insecten en hele kleine objecten fotografeer je met de 5 megapixel macrocamera. De vierde camera is een 2 megapixel dieptesensor die de achtergrond kan vervagen. Zo maak je portretfoto’s, waarop de persoon voorin beeld er meer uitspringt.

Overige specificaties Xiaomi Redmi 9

Xiaomi Redmi 9De Xiaomi Redmi 9 is gemaakt van stevig plastic en heeft een lcd-scherm dat 6,53 inch groot is. Je kan de smartphone daarom niet met één hand bedienen. Het scherm oogt scherp door de full-hd-resolutie. Het toestel draait op een redelijk vlotte MediaTek-processor met 3GB of 4GB werkgeheugen. Dat is ruim voldoende. Het opslaggeheugen is 32GB of 64GB groot en uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje.

Interessant is de aanwezigheid van een infraroodpoort, waardoor je de Redmi-telefoon kan gebruiken als afstandsbediening van je televisie. Ook andere geschikte apparatuur als een airco is te bedienen. Tot slot slikt de Redmi 9 twee simkaarten (dual-sim) en heeft hij een vingerafdrukscanner voor snelle en veilige ontgrendeling.

Android 10 en drie kleuren

Xiaomi levert de Redmi 9 bij zijn release met Android 10, op moment van schrijven de nieuwste versie van het besturingssysteem. Over Android ligt de MIUI 11-schil van Xiaomi. MIUI past de software flink aan, maar is na wat gewenning prima te gebruiken. Hoewel Xiaomi geen officieel updatebeleid garandeert, is het aannemelijk dat de Redmi 9 minimaal de Android 11-update ontvangt.

Xiaomi Redmi 9 release

De Xiaomi Redmi 9 kost in Europa 149 euro. Voor dat geld krijg je de 3/32GB-uitvoering. Als je 179 euro betaalt, ontvang je de 4/64GB-versie. De smartphone is te koop in de kleuren groen, paars en grijs. Op moment van schrijven is het nog niet bekend wanneer de Redmi 9 in Nederland verschijnt. Je kan hier wel al diverse andere Redmi 9-modellen aanschaffen, waaronder de Redmi Note 9S en Redmi Note 9 Pro.

Deze smartphone koop je als je… een betaalbare smartphone met goede specificaties en een lange accuduur zoekt.

Xiaomi Redmi 9
Welke Xiaomi Redmi 9 wil je?
Selecteer:
32GB
64GB
Sim only nodig?

Laatste berichten

Android-nieuws #27: Forse update voor WhatsApp en Ziggo kijken op Android TV

Android-nieuws #27: Forse update voor WhatsApp en Ziggo kijken op Android TV

Nieuws Op Android Planet lees je dagelijks alle nieuwtjes uit de Android-wereld. Als je afgelopen week niet alles hebt kunnen volgen of alleen de belangrijkste dingen wil meekrijgen, is dit overzicht voor jou. Dit is het belangrijkste Android-nieuws van de afgelopen dagen.
Xiaomi Redmi 9 nu te koop: 4 zaken die opvallen aan de budgetsmartphone

Xiaomi Redmi 9 nu te koop: 4 zaken die opvallen aan de budgetsmartphone

Nieuws Je kan de Xiaomi Redmi 9 vanaf vandaag kopen in Nederland. De budgetsmartphone is verkrijgbaar vanaf 149 euro en valt om vier redenen in positieve zin op.
Xiaomi Redmi 9 officieel: grote accu voor een zacht prijsje

Xiaomi Redmi 9 officieel: grote accu voor een zacht prijsje

Nieuws De Xiaomi Redmi 9 is officieel gepresenteerd. Het toestel valt op door zijn lage verkoopprijs van 149 euro, grote accu en prima specificaties. Android Planet zet de belangrijkste informatie op een rij.
Details Xiaomi Redmi 9 verschenen: nieuwe budgettopper in de pijplijn

Details Xiaomi Redmi 9 verschenen: nieuwe budgettopper in de pijplijn

Nieuws Er is meer informatie verschenen over de aankomende Xiaomi Redmi 9, de opvolger van de huidige Redmi 8. Details van dit budgettoestel zijn online gezet door een Filipijnse webwinkel. Of het toestel ook in Europa op de markt komt is nog de vraag, maar lijkt wel waarschijnlijk.